Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Christian Hellberg lagar fisksoppa i Vardagspuls den 3 november.

Fisksoppa med fänkål och saffransyoghurt

4 portioner

En härligt doftande fisksoppa med smak av fänkål och stjärnanis med frisk saffransyoghurt. Trots en lite längre ingredienslista är den enkel att göra.
Passa på att gör dubbel sats av soppan, den är nästan ännu godare dagen efter!

Publicerad 2015-10-27 | Christian Hellberg

Ingredienser:

200 g laxfilé

200 g vit fiskfilé, t ex torsk

100 g skalade räkor

½ röd chili

2 vitlöksklyftor

2 msk smör-& rapsolja

2 morötter

1 fänkål

1 purjolök

2 lagerblad

1 stjärnanis

skalet från en ½ citron

1 tsk salt

1 tsk vitpeppar

2 msk tomatpuré

2 msk koncentrerad fiskfond

1 burk krossade tomater, ca 400 g

ev 2-3 dl vatten att späda med


Saffransyoghurt:

3 dl matyoghurt

1 pkt saffran, 0,5 g

saften från ½ citron

2 krm svartpeppar

1 krm salt

Tillbehör:

1 kruka bladpersilja

Gör så här

 1. Blanda alla ingredienser till saffransyoghurten väl i en skål och sätt in i kylen i ca 20 min under tiden du gör soppan.
 2. Finhacka chili och vitlök och fräs i smör-&rapsolja i en stor gryta eller kastrull.
 3. Skala och skär morot, fänkål och purjolök i mindre bitar och fräs med i grytan. Lägg även ner lagerblad, stjärnanis, citronskal samt salta och peppra.
 4. Blanda i tomatpuré och fiskfond och låt koka ihop i ngn minut. Tillsätt de krossade tomater och blanda runt väl.
 5. Sätt på locket och koka på svag värme i ca 10-15 min. Späd eventuellt med vatten om det börjar bli torrt.
 6. Skala räkorna och lägg åt sidan. Skär lax och torskfilén i 2 cm stora kuber.
 7. När rotsakerna är genomkokta, dra av grytan från värmen och lägg i fisk. Blanda försiktigt så att inte fiskkuberna går sönder
 8. Låt soppan stå några minuter, håll gärna koll så att fisken inte blir överkokt.
 9. Finhacka bladpersiljan och toppa soppan med räkor och bladpersilja precis innan servering.