Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kesopannkakor med hallon Bild: Arla

Fixa en nyttigare pannkaksbrunch!

Låt cottage cheese göra jobbet

Pannkakor, våfflor, plättar och ostkaka! Vem uppskattar inte en riktigt härlig långbrunch med dessa klassiker? Gjorda på keso blir pannkaksbrunchen dessutom lite nyttigare och godare. Vi lovar.

Publicerad 2016-10-27 | Senast ändrad 2017-10-19 | erika@vardagspuls.se

Låt långfrukosten bli helgens bästa upplevelse. Med protein från KESO® Cottage Cheese får du en lite nyttigare pannkaksbrunch – fullspäckad med protein som mättar på ett skönt sätt och som hjälper till att bygga muskler.

Visste du att all KESO® görs i Falkenberg på svensk mjölk? I recepten nedan har vi använt den naturella varianten.

Hallonfylld pannkaka

Med frisk hallonfyllning blir den här pannkakan mångas favorit.

8 pannkakor

 • 200 g frysta hallon
 • 500 g KESO® cottage cheese
 • 2 msk JO® apelsin
 • ½ dl florsocker

Gör så här: Halvtina hallonen. Blanda cottage cheese, ⅔ av hallonen, apelsinjuice och florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket. Garnera med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

Våfflor med cottage cheese & hallonchiasylt

En brunchfavorit som får ett riktigt lyft med KESO® Cottage Cheese i smeten och en frisk och härlig hallonchiasylt. Mums!

 • 2 dl KESO® Cottage Cheese
 • 100 g smör 3,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 4 dl mjölk

Toppa med hallonchiasylt, cottage cheese, hampa- och pumpafrö.

Hallonchiasylt:

Blanda 1 dl hallon, 1 msk honung, 1 msk chiafrön.

Gör så här: Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och cottage cheese. Vispa först till en jämn smet och mixa därefter slät. Tillsätt 3⁄4 av det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med resten av smöret före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.

Älskar du våfflor? Fler recept hittar du här!

Bananplättar med cottage cheese

Med KESO® Cottage Cheese blir plättarna lite matigare och extra proteinrika. Passar perfekt som ett mellanmål eller som variation till vanliga plättar och pannkakor.

 • 2 bananer
 • 4 ägg
 • 125 g KESO® Cottage Cheese
 • 3 msk smör

Gör så här: Mosa bananerna och rör ihop med ägg och cottage cheese till en smet. Klicka ut och grädda plättarna i smör. Servera plättarna med banan, cottage cheese och lite agavesirap på toppen.

Fler härliga plättrecept med keso hittar du här

Ostkaka med cottage cheese

Proteinrik mellis som passar utmärkt både före och efter träning! Den kan dessutom varieras i oändlighet både med smaksättningen av kakan och med olika färska toppings.

 • 500 g KESO® Cottage Cheese
 • 4 ägg
 • 2 tsk flytande honung
 • 1 krm vaniljpulver
 • 0,75 dl hackad mandel
 • Smör/olja

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och honung i en bunke och vispa ihop. Rör ner cottage cheese, vaniljpulver och mandel. Smörj en ugnsform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Kakan ska bli fast och ytan ska få färg. Smaksättningen kan varieras med bär, frukt, kanel och t ex kardemumma.

Sugen på att koka din egen sylt? Här hittar du recept på jordgubbssylt