Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
tacofredag Vardagspuls förnya recept matinspiration Bild: Johnér

6 sätt att förnya din tacofredag

Har dina tacos sett likadana ut sedan 90-talet? Det är helt okej, men kanske blir det roligare om du byter ut något ibland. Vardagspuls har samlat de bästa tipsen för att göra dina tacofredagar spännande igen.

Publicerad 2016-02-18 | Senast ändrad 2018-08-17 | Vardagspuls

1. Fisktacos

Rulla in panerad fisk i din tortilla och servera med dina favorittillbehör. Jättegott – och ett smart sätt att få barnen att äta mer fisk... Med spiskummin och chili i paneringen blir det drag i dina fisktacos. Vilken vit fisk som helst fungerar utmärkt.

Prova Christian Hellbergs variant på fisktacos med avokadoröra och rödkålscoleslaw.

2. Gör din egen salsa

Köpesalsan är god, men hemmagjord salsa är ännu godare. Och framförallt är det kul att göra egen salsa.

Prova till exempel kocken Peter Normans supergoda salsa gjord på rostade tomater. Eller Ulrika Brydlings lite mer klassiska röda salsa.

3. Färsk koriander

Alla tycker inte om denna omstridda ört, men det kan också vara en vanesak. Om du tillhör korianderlaget, eller vill göra det: ha en näve färska korianderblad i din taco för mer smak och den autentiska känslan. Dessutom är det nyttigt – forskning tyder på att örten kan hjälpa kroppen med insulinproduktionen och sänka kolesterolvärdet.

4. Gör dina egna tortillas

Det tar lite tid men är fantastiskt gott! Och du behöver bara två ingredienser: vatten och majsmjöl.

Här hittar du Peter Normans recept på majstortillas. Gör dem helt från grunden eller med färdigt majsmjöl.

5. Lammtacos

Lamm är, liksom koriander, något av en vattendelare. Men om du tycker om det är det ett hett tips att stoppa det i din nästa taco!

Här bjuder Thomas Sjögren, vinnare av Årets kock 2015, på ett riktigt festligt recept på lammtacos.

6. Gör din egen kryddblandning

Förutom att det blir mycket godare blir det också mycket billigare jämfört med att köpa de där små påsarna med färdig kryddblandning till varje tacomiddag.

Utgå från det här receptet och prova dig fram. Du kan minska eller öka mängden chili för att reglera styrkan.

4 msk chilipulver
2 msk lökpulver
2 msk mald spiskummin
2 msk paprikapulver
2 tsk oregano
2 msk salt
1 msk svartpeppar
1,5 msk rårörsocker

Blanda alla kryddorna i en burk och krydda din tacofyllning efter smak. Prova att tillsätta lite kakao eller kanel i kryddblandningen för en spännande smakupplevelse!