Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Overnight oats kan du förbereda kvällen innan Bild: Arla Köket

Frukosten du förbereder kvällen innan

5 recept för morgontrötta

Slutar det alltid med att du köper en fralla och en kopp kaffe på vägen till jobbet trots att du egentligen vill äta frukost hemma? Då kan det vara hög tid att laga frukosten i god tid – redan på kvällen innan.

Publicerad 2017-12-11 | Arla Köket

I en drömvärld har du tid att i lugn och ro sitta ner varje morgon för att njuta av den där riktigt härliga frukosten som ska ge dig en skön och energifylld start på dagen. Men verkligheten tenderar att ligga längre bort än så och för många förblir den soliga frukoststunden en illusion. Tyvärr. Men det finns saker du själv kan göra för att. Vara ute i god till exempel. Gärna redan på kvällen innan.

Här bjuder vi på 5 recept som du med fördel kan förbereda kvällen innan. Sedan är det bara att öppna kylskåpet på morgonen och äta. Vill du göra det ännu smidigare för dig kan du mäta upp kaffe i filtret, bre smörgåsen och plasta in den det sista du gör innan du går och lägger dig.

Chiapudding med yoghurt och apelsinjuice

Förbered denna smarriga chiapudding kvällen innan, låt stå i kylen under natten och ät det första du gör när du vaknar. Servera med granola eller färska bär.
Recept hittar du här

Superenkel müsli

En jättegod müsli som du blandar i ett svep och som inte behöver rostas. Förvara i en burk under natten och avnjut med yoghurt, fil eller mjölk på morgonen.
Recept hittar du här

Overnight oats

En trendig gröt som passar utmärkt för alla oss morgontrötta. Förbered kvällen innan och ät med färska bär eller frukter på morgonen.
Recept hittar du här

Nattjästa frallor

Den här varianten på smart frukost kräver att du har tid att grädda frallorna på morgonen. Baka på kvällen, jäs degen på natten, grädda på morgonen och ät. Recept hittar du här

Subersnabb fikonmarmelad

Det bästa med den här marmeladen är att den inte behöver kokas. Mixas på kvällen och förvaras kallt på natten. Marmeladen smakar underbart på en ostsmörgås.
Recept hittar du här