Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
frukostspecial ny Bild: Arla Köket

5 smarta frukosttips för morgontrötta

Hoppa inte över det viktigaste målet – anpassa det

För riktigt morgontrötta kan det här med frukost bli en plåga. Men det finns smarta knep att ta till, så hoppa inte över frukosten helt – det gör det bara värre.

Publicerad 2015-11-03 | Senast ändrad 2017-09-29 | Vardagspuls

Har du svårt att komma igång på morgonen? Eller dröjer det innan du blir hungrig? Mat och tidiga morgnar kan vara svårt att få ihop för vissa. Vardagspuls ger alla morgontrötta de bästa tipsen för en bättre start på dagen.

1. Skapa nya, nyttiga rutiner

Har du tänkt på att de flesta kan äta ungefär samma sak till frukost varje dag utan att tröttna? Det gör frukostvanorna särskilt viktiga eftersom det är vardagsvanorna som har störst betydelse för din hälsa. Om du bara ändrar din frukostmacka kan du bidra till ett hälsosammare liv. Testa till exempel ett fiberrikt bröd, en ost med lägre fetthalt och toppa med frukt, grönsaker eller något annat gott och nyttigt. 

2. Skjut upp hellre än att hoppa över

Dröjer det innan du blir hungrig på morgonen? Hoppa inte över frukosten på morgonen – skjut upp den eller mjukstarta i stället. Till exempel kan du prova att dricka en näringsrik smoothie i stället för att äta din frukost på morgonen och se om det går lättare. Eller så kan du börja dagen med bara ett glas juice och ta med dig en macka som du äter lite senare. Är du riktigt morgontrött kanske du kan förbereda mackan kvällen innan och förvara den i kylen till nästa dag. Eller förbered och ta med ett kokt ägg – färdigförpackat och mättande.

3. Toppa med naturlig näring

I stället för en matig frukost som bröd med skinka och ost kan du prova yoghurt, fil, gröt eller en chiapudding, som dessutom är perfekt att förbereda kvällen innan. Toppa sedan med någonting gott och näringsrikt. Prova till exempel nyponskal, som är rika på vitamin C och A, acaipulver, som är rikt på fiber och järn, eller olika slags nötter för tillskott av järn, kalcium och folsyra. Hitta din favorit!

4. Byt ut!

Kanske har du bara fastnat i en dålig vana och skulle behöva byta ut någonting för en piggare morgon och godare frukost. Till exempel kan du prova att byta ut din söta fruktyoghurt mot en naturell yoghurt som du blandar ner frukt eller bär i. Se dietisten Sofia Antonssons tips på vad som kan bytas ut mot vad här.

5. Snabba frukostar

Är det någonting morgontrötta verkligen inte har är det mycket tid över på morgonen... Gör din morgon effektivare genom att inte lägga ner en massa onödig tid på frukosten. Den är viktig förstås – men det behöver inte ta lång tid att sätta ihop en bra frukost. Här hittar du massor av bra inspiration till snabbare frukostar.