Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
pasta Bild: Johnér

Så går du ner i vikt med kolhydrater

Grattis alla pastaälskare!

Trött på alla kolhydratfattiga dieter? Faktum är att forskning visar att vi till och med kan gå ner i vikt med rätt kolhydratrik kost.
– Vi blir inte tjocka av att äta bröd till frukost eller potatis till middag. Vi blir tjocka av att äta mer än vi behöver, säger hälsoprofessorn Judith Wurtman.

Publicerad 2016-06-16 | Senast ändrad 2016-10-18 | Vardagspuls

Många är dieterna och lika många är teorierna om hur man blir trött, svullen och går upp i vikt av att äta kolhydrater.  Och visst är det bra att ersätta snabba kolhydrater med nyttigare alternativ.

Men att helt utesluta kolhydratrika livsmedel och bara äta proteiner och sallad är inte optimalt. Tvärtom kan kolhydrater – till skillnad från vad många tror – hjälpa dig att gå ner i vikt. Det här visar en stor kanadensisk studie där över 4 000 personer deltog. De personer som fick över hälften av kalorierna från kolhydrater var de som var smalast, medan de som åt minst kolhydrater och mest fett också var de som var tyngst, skriver tidningen Topphälsa. En normalstor kvinna bör få i sig mellan 200 och 300 gram kolhydrater om dagen, det kan jämföras med 20-30 gram om dagen som vissa LCHF-dieter rekommenderar enligt tidningen.

Hjärnan behöver kolhydrater

Judith Wurtman som forskat om kvinnors hälsa vid MIT Clinical research center i Massachusetts, USA, säger att för lite kolhydrater gör att hjärnan blir sämre på att reglera och känna av hormonet serotonin som signalerar mättnadskänslan och ger oss allmänt välbefinnande.
– Vi blir inte tjocka av att äta bröd till frukost eller potatis till middag. Vi blir tjocka av att äta mer än vi behöver, säger hon.

På hälsosajten Asweetlife.org  skriver Judith Wurtman om kolhydraternas positiva effekter på både kropp och knopp och hur det till och med kan förhindra nedstämdhet. Så Carb lovers-dieten som blivit så populär i USA har verkligen fått vatten på sin kvarn!

Psst!
Tänk på att alla människor är olika. En kost som funkar för någon annan kanske inte är vad som funkar bäst för dig! Känner du att du blir uppsvälld av pasta, dra ner på det. Men se till att du inte helt utesluter kolhydrater ur kosten.