Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Receptet presenteras i samarbete med Risenta
Scones Bild: Risenta

Godare bröd med mjöl fullt med smaker

Kladdigt, smetigt och komplicerat – eller lätt som en plätt?
Jo, att baka utan gluten kan kännas nytt och konstigt för den som är helt grön på området. 
Men våga testa, smaken av de glutenfria mjölsorterna är värt varenda nytt steg.

Publicerad 2015-06-23 | Vardagspuls

Kokos, hirs, hasselnöt och nyponskal – kanske inte riktigt vad du är van vid, men väl värt att testa. Ett mjöl av till exempel mandel, hasselnöt eller nyponskal ger en helt ny smak till brödet eller kakorna. 

Vad är då den stora skillnaden när man bakar med glutenfritt mjöl? Jo, gluten som finns i vetemjöl är egentligen det som håller ihop en vanlig deg, som gör den elastisk och lätt att bearbeta och knåda. Och ju längre du knådar, desto smidigare blir degen.

Grädda i form och jäs länge

En glutenfri deg är av det mer kladdiga slaget och rörs enklast ihop med en slev. Därför är det också bäst att grädda degen i en bakform. Låt också jäsa länge innan du ställer in i ugnen.

För att få ett saftigare matbröd, är knepet att tillsätta fiberrikt Psylliumhusk. Psylliumhusk är självaste skalet från psylliumfrön och gör bakverket saftigare och hjälper till att skapa en struktur så att det håller ihop.  Psylliumhusk innehåller hela 85% fiber.

Fyra spännande mjöl som du borde testa

  1. Bovete är trots namnet inget sädesslag utan en ört och tillhör samma familj som rabarber. Det är en av få grödor från växtriket som innehåller alla de proteiner som kroppen behöver. Bovetemjöl görs av bovete som mals till mjöl, det är naturligt glutenfritt och perfekt till bakning och matlagning.
  2. Hasselnötsmjöl består av malda hasselnötter. Det är naturligt glutenfritt, har en fin nötsmak och passar därför perfekt i kakor och efterrätter. Byt gärna ut delar av ditt vanliga mjöl mot hasselnötsmjöl för att få en nötigare smak och ett godare bröd. Du kan också fiberberika din smoothie, eller strö det över din müsli.
  3. Nyponskalmjöl är ett härligt syrligt mjöl som görs av torkade nyponskal. Det används främst för att göra hemmagjord nyponsoppa med fördelen att du då kan sockra själv, efter tycke och smak. Mjölet kan också användas till att smakberika rostad müsli, samt vid bakning av både bröd och kakor.
  4. Mandelmjöl görs av mandlar som blancheras (skalas) och mals till mjöl. Likt övriga nötter är mandeln rik på energi tack vare sitt höga fettinnehåll. Mandelmjöl innehåller även mycket protein, vilket ger bra mättnadskänsla, samtidigt som det har ett relativt lågt kolhydratinnehåll.