Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Gör paj på ostkanterna! Bild: Arla Köket

Gör paj på ostkanterna

5 matiga och snabba middagspajer

Ligger resterna av nyårsfirandets ostbricka fortfarande kvar i kylen? Släng inte ostkanterna utan passa på att laga en smarrig paj istället. Här är recept på fem matiga middagspajer!

Publicerad 2018-01-15 | Vardagspuls

En torr kant manchego, små kladdiga kluttar av mögelost och en övermogen bit brie. Har du också bortglömda ostrester i kylen som du inte riktigt vet vad du ska göra med?

En matig middagspaj är ett toppenbra sätt att använda upp de sista ostkanterna. Att riva ner hårda kanter eller blanda i kladdiga mjuka ostar höjer smakupplevelsen rejält för de flesta pajer. En klassisk variant är broccoli och mögelost, men det finns många andra favoriter. En grönsakspaj med spenat blir betydligt godare med en bit stark får- eller getost, och en ost- och skinkpaj blir ju bara godare ju mer ost du har i!

Är du sugen på soppa kan du istället använda hårda och torra ostkanter för att få mer smak. Släng bara i kanterna i koket så mjuknar de snabbt och börjar lösas upp. När soppan är klar kan du fiska upp de kanter som fortfarande finns kvar, eller så låter du de ligga i och mixar soppan slät.

Lasagne eller gratänger är andra bra maträtter att laga om du har småbitar av ost som ligger och tar plats i kylen. För let’s face it – det mesta blir ju godare med ost!

Ost och skinkpaj

En riktig klassiker – som dessutom är perfekt om du även råkar ha kvar en bit av julskinkan!

Broccolipaj med purjolök

En smakrik och god vegetarisk paj. Broccoli är väldigt gott tillsammans mögelost eller en lite starkare getost.

Kycklingpaj

Krämig och god paj där du kan få användning både för resterna från helgens kyckling och de där bortglömda ostkanterna.

Laxpaj med spenat

En matig paj som blir extra god av en smakrik ost.

Glutenfri västerbottenspaj

En krämig och god ostpaj med glutenfritt pajskal. Går lika bra med annan smakrik ost, om du nu inte råkar ha en bit västerbotten i kylen.