Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

5 goda och nyttiga plommonrecept

För smaken och för hälsan

Plommon är inte bara gott, det är hälsosamt och kalorisnålt också. Njut av frukten som den är eller i en god varmrätt eller efterrätt.

Publicerad 2017-09-11 | Vardagspuls

Plommon finns i en mängd variationer och för att göra det hela lättare har man delat in plommonen i olika grupper. Mirabeller som är små, runda och gula i färgen. Rundplommon är något större än Mirabeller och är till färgen gröna, mörkblå eller vinröda. Äggplommon är precis som namnet antyder äggformade och ofta gula. Halvsviskon är till storleken lika stora som äggplommonen men mörkblå eller röda. Sviskon är långsträckta med avsmalnande ändar och blåa till färgen.

Hälsosam frukt

Plommon är inte bara gott, det är också nyttigt.
Efter klimakteriet kan ben och skelett bli skörare hos kvinnor. Undersökningar visar att katrinplommon stoppar nedbrytning av benmassa. Det här hänger ihop med att plommonen innehåller viktiga mineraler bland annat magnesium som är bra mot benskörhet och för att muskler och nerver ska fungera och kalium som även reglerar blodtrycket.

Olika studier har dessutom visat att plommonets polyfenoler bidrar till att minska olika slags inflammationer till exempel vid tarmsjukdomen Crohns.
Plommonet har en mängd andra fördelar också. Frukten fullspäckat med antioxidanter, bland annat klorogensyra som hjälper till att hålla blodsockret i balans. Man blir mätt på plommon eftersom det är en fiberrik frukt men den är också laxerande, så var försiktig om du har känslig mage. Sist men inte minst är superfrukten plommon väldigt kalorisnål, 100 gram färska plommon innehåller bara 47 kalorier.

Källor: mabra.com och odla.nu

5 kanongoda recept med plommon

Plommonkompott med ingefära och citron

A match made in heaven! Imponera på gästerna genom att servera en läcker ostbricka ihop med hemmagjord plommonkompott. Så fantastiskt gott!
Här är receptet

Plommonfyllda rullader

Bjud på plommonfyllda rullader till middag. Servera med kokt potatis, ris eller en grönsallad. Mättande och väldigt gott!
Här är receptet

Mustig kycklinggryta med katrinplommon

Smakrik kycklinggryta som passar perfekt så här års. Fungerar både som vardagsrätt och som bjudrätt. Servera gärna med kokt potatis, ris eller en surdegsbaguette.
Här är receptet

Smulpaj med plommon

Hur god som helst är denna smulpaj med plommor. Servera gärna varm med en klick grädde till.
Här är receptet

Smoothie med plommon

Börja dagen med en magvänlig smoothie gjord på katrinplommon, äpple och banan. 
Här är receptet