Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Grillat var det här Bild: Johnér

Nio tips för grillfesten

Gör så här och grillkvällen är räddad

Intresset för att grilla är på topp just nu och bara ökar. Och vi blir mer och mer avancerade och duktiga vid grillen. Här har vi samlat ihop tips inför grillfesten.
Nummer ett – leta reda på grillen så kör vi.

Publicerad 2015-04-30 | Vardagspuls

1. Leta reda på grillen i tid

Ibland förvinner den sedan förra festen och inte är på det ställe där du tror. Så kolla att du faktiskt hittar grillen och att den är hel. Även att alla ben är hela. Det är inte lyckat om benen lossnar under en glödhet grill.

2. Gör rent grillen

Skaffa en grillborste i rostfritt stål och borsta rent, skrapa inte utan borsta. Utsidan gör du ren med varmt vatten och en tvättsvamp. Borsta när den är varm så går det enklare, smörj sedan in gallret (när den kallnat) försiktigt med lite matolja runt om med dubbelvikt hushållspapper så lossnar maten och får snygga grillränder. Om möjligt borsta rent under gallret också så flammar det inte lika lätt. 

3. Grilla stadigt och säkert

Se till att grillen står på ett jämnt underlag innan du tänder den. Det rekommenderade avståndet för alla brandfarliga material är minst 150 cm från grillens alla sidor. Eventuell gasolflaska ska stå på sidan av grillen, inte under. Då är det enklare att snabbt stänga av gastillförseln om det blir nödvändigt. 

4. Tänd grillen så här

Vi rekommenderar att du använder en så kallad skorstenständare. Den är billig, miljövänlig och enkel att använda. Allt du behöver är briketter eller kol, tidningspapper och tändsticka. Och fort går det också, oftast inte mer än en halvtimme. Placera ett par löst ihopknycklade tidningspapper i bottenutrymmet på undersidan av skorstenständaren. Fyll på med briketter i skorstenständaren rakt ovanifrån. Tänd tidningspappret. Det ryker lite så det är inget för dig som tänkte smyga igång grillen.

5. Direkt och indirekt grillning

Vi måste reda ut detta en gång för alla. Det är väldigt enkelt. När du lägger i glödande kol har du inte allt i hela grillen utan lägger kolen på ena sidan. Ovanför den glödhögen grillar du på direkt värme, där är det varmast. När du sedan vill ha en ugnseffekt på maten lägger du det där det inte är någon glöd på så kallad indirekt grillvärme. Ungefär samma effekt alltså  som att steka i stekpanna (direkt grillning) och sedan använda ugnen (indirekt grillning). 

6. Gör rent grillen efter grillfesten

Lägg det i gräset över natten. Daggen mjukar upp smutsen och gör det lättare att diska. Medan det fortfarande är hett på grillen, skrubba av det med en stålborste. Smörj in det med såpa och lägg in i ugnen. Sätt sedan ugnen på 100 grader och låt stå ca en kvart så luckras smutsen upp. Se till så ingen snubblar på gallret bara, det ska inte ligga mitt i krocketbanan.

8. Använd trädgårdshandskar

Skippa grillvantar och grytlappar och använd ett par grövre trädgårdshandskar som grillvante så kan du hålla lite snabbt i varmare saker och jobba friare med grillen. 

9. Rätt recept för grillen

Här på vardagspuls hittar du våra favoriter.