Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Johan Orres grönkålssoppa. Bild: TT

Johan Orres smarriga grönkålssoppa

Trädgårdsexpertens soppa är både god och nyttig

En fantastiskt god, nyttig och näringsrik soppa som passar både som ensamrätt och förrätt. Soppan går perfekt att förbereda dagen innan då smaken faktiskt blir ännu bättre dagen efter tillagningen, säger kålfantasten och trädgårdsexperten Johan Orre om sitt recept.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-05-19 | Johan Orre

Ingredienser:

0,5 kg grönkål färsk eller djupfryst

1 gul lök

2 msk vetemjöl

2 matskedar smör

1 liter vatten

2 hönsbuljongtärningar

3 dl grädde

Salt

Vitpeppar

Eventuellt ett ägg, lite riven muskot eller parmesan

Gör så här:

  1. Förbered grönkålen, skölj och ta bort mittnerven. Fryst grönkål är redan klar, så den är bara att använda direkt.
  2. Skala och hacka löken. Fräs upp den, utan att den tar färg. Tillsätt grönkålen och låt det fräsa en kort stund. Tillsätt vetemjölet och blanda det noga med grönsaksröran.
  3. Tillsätt vatten, kryddor och buljong, låt det hela småkoka på svag värme i 20 minuter. Tillsätt grädde och låt koka samman.
  4. För en jämnare soppa mixa med en stavmixer. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar efter behov.
  5. Servera och dekorera eventuellt med två kokta ägghalvor, lite riven muskot eller parmesan.
Johan Orre.

Johan Orre, trädgårdsexpert

Johan Orre är hortonom, en titel som till skillnad från det mer generella trädgårdsmästare innebär en fem år lång akademisk utbildning. Han kan det mesta om trädgård, odling – och olika sorters kål.