Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Havregrynsgröt är en favorit till frukost men passar lika bra till middag. Den är nyttig, billig och enkel att laga. Bild: Johnér

Havregrynsgröt – din kropps bästa vän

Det här med att laga billig och nyttig mat kan vara knepigt. Lägger man till att den ska vara lättlagad blir det ännu svårare. Lösningen stavas havregrynsgröt.

Publicerad 2016-10-24 | Senast ändrad 2017-01-18 | Alexandra Lönnroth

Du känner dig slutkörd efter en lång dag på jobbet och vill helst bara trycka i dig en macka och sen gå och lägga dig. Känns det igen? Det är inte alltid lustfyllt att laga mat. Här kliver havregrynsgröten in i bilden, som ju är en frukostfavorit för många. Men en portion gröt passar lika bra till middag som till frukost. Dessutom är det minst lika nyttigt som att äta en grönsakssoppa. Helt enkelt en perfekt middag att äta när en inte har ork eller tid för att laga något svårare.

För att kroppen ska fungera som den ska behöver vi få i oss kolhydrater, proteiner, vitaminer, fetter och mineraler. Många av de näringsämnen vi behöver få i oss dagligen finns i en portion med havregrynsgröt med mjölk och en frukt. I mjölk hittar du nämligen 18 av de 22 näringsämnena som kroppen behöver varje dag och viktiga vitaminer och mineraler finns även i äpplet. Därför är den här kombinationen en utmärkt måltid som både sparar tid och pengar.

– Jag brukar själv äta havregrynsgröt med mjölk till middag när jag inte orkar laga mat. Det går snabbt, är nyttigt och mättar bra. Om man dessutom toppar med ett äpple och en skalad morot blir näringsvärdet bättre, säger Kerstin Wikmar från LRF Mjölk.

Bra för hjärtat

Även om inte havregrynsgröten är en favorit är havre i sig bra att få i sig på andra sätt. Det är nämligen så att havren kommer med hälsofördelar så som sänkt kolesterol, en bättre hjärthälsa, bra för våra tarmar, innehåller mycket protein och bidrar till en längre mättnadskänsla.

Källa: Kerstin Wikmar LRF Mjölk

 

RECEPT: Trött på samma gamla vanliga? Du hittar massor av grötinspiration på arla.se

Havre som proteinkälla

I bara en portion havregrynsgröt (1dl havregryn + 2dl vatten) finns det 23 gram kolhydrater, 5 gram protein och 3 gram fett. Dessutom är havregryn en otroligt billig proteinkälla. Om vi jämför hur mycket det kostar att få i sig 10 gram protein från olika livsmedel ser det ut så här:

  • Havregryn (11 kr per/kg) – 0,83 kr
  • Kidneybönor (40 kr per/kg) – 1,83 kr
  • Mjölk (8 kr per/liter) – 2,30 kr
  • Ägg (2 kr styck) – 2,80 kr
  • Nötkött (70 kr per/kg) – 3,66 kr

Källa: AXA