Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter Bild: Arla köket

Gröt – till frukost, mellis och lunch

7 värmande och nyttiga recept

Gröt har alla de bästa egenskaperna: det går snabbt, är nyttigt, gott och man kan dessutom variera den i det oändliga. Här är 7 goda recept på allt från klassisk havregrynsgröt till den mer energirika powergröten.

Publicerad 2017-04-04 | Vardagspuls

Om du har ont om tid, inspiration eller pengar så är gröt den perfekta måltiden. Basen är havregryn, vatten och lite salt men det är bara din fantasi som sätter gränser för hur du kan göra gröten lite roligare. 

Klassisk havregrynsgröt

Den klassiska havregrynsgröten är en riktig livräddare då det går riktigt snabbt att röra ihop. Gröten kan serveras med rivet äpple, kanel och mjölk eller med något annat av dina favorittillbehör. 

Bovetegröt med hallon

Bovetegröt är både gott och nyttigt. Servera med krämig yoghurt och honung på toppen – det gör gröten extra lyxig. 

Glutenfri hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter

Hirs är ett naturligt glutenfritt sädesslag som är rikt på järn och magnesium. Ät den härliga gröten till frukost eller mellis, toppad med söta bananer och nötter.

Mannagrynsgröt med blåbär och kardemumma

Gröt till frykost ger en mjukstart, både på dagen och för magen. Den här smakar ljuvligt med frysta blåbär och kardemumma i.

Powergröt med hallon, mango och cottage cheese

För en rivstart på dagen, prova den här smakrika och mättande gröten. Bra energi från nötter och extra protein från cottage cheese. Toppa med din favoritfrukt.

Bovetegröt med golden milk och fikon

 

En spännande gröt där du tillsätter honung, kardemumma och gurkmeja i din mjölk.
Här hittar du receptet på bovetegröten och golden milk

Chiagröt med päron och jordnötssmör

En smarrig gröt som mättar bra och är gjord på populära chiafrön.
Recept på chiagröten hittar du här