Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Laxlasagne med spenat Bild: Arla Köket

Dietisten Jeanette Steijer: Här är maten du ska äta om du vill gå upp i vikt

Smarriga menyer dag för dag

Ofta hör vi talas om vad vi ska äta för att gå ner i vikt. Men vad ska människor som vill öka i vikt äta? Dietisten Jeanette Steijer tipsar om måltider som ger extra energi.

Publicerad 2017-03-08 | Senast ändrad 2018-04-10 | Jeanette Steijer

Som Vardagspuls dietist Jeanette Steijer tidigare skrivit om finns det människor som drömmer om, eller behöver, gå upp i vikt. Men vad ska man äta om man vill öka i vikt?

Man kan tänka att man försöker optimera varje måltid så att den innehåller lite mer energi än vad man brukar äta. Det kan man göra på flera sätt och här följer några förslag på recept som är lite mer energirika genom valen av livsmedel.

Frukost

Frukosten är viktig och här är några exempel på sådant som ger en bra start med extra energi. Drick gärna ett glas juice eller mjölk till. Den här avokadoröran är så god!

Avokadoröra med cottage cheese med riven ost

Amerikanska pannkakor

Tillaga pannkakorna så här

Mackor med ost och grönt

Recept hittar du här

Powergröt med hallon och cottage cheese

Tillaga gröten så här

Lunch och middag

När det gäller lunch och middag är de bra att måltiderna innehåller kolhydrater i form av till exempel pasta, potatis eller quinoa som ger en del kalorier. Feta fiskar, oliver och avokado är fina källor till bra fett.

Laxlasagne med spenat

Den här krämiga laxlasagnen med spenat är en bra källa till energi. Riven mozarella gör lasagnen extra smarrig.
Gör så här

Krämig jordärtskockssoppa

Krämig, mättande och fylld med massa energi. Toppa med krispiga chips för ett härligt tuggmotstånd.
Gör så här

Fler recept
Sallad med bönor och rökt makrill
Bakad potatis med räkröra

Tillbehör

När det gäller tillbehöret så kan man göra dressingar och såser för att få mer energi.

Potatisgratäng

Ett klassiskt recept på en potatisgratäng. Gör så här för att få den så extra god som möjligt.

Sugen på att testa ett nytt tillbehör? Prova dessa smarriga tapenadepotatisar.

Mellanmål

De små mellanmålen blir extra viktiga för att kunna öka energimängden under dagen och en smoothie eller liknande kan räcka.

En härlig mellanmålsdrink som ger extra energi mitt på dagen.
Gör så här

Kvällsmål

Vill man äta smörgås till mellanmål eller kvällsmål kan man gärna baka med mycket frön, nötter och torkad frukt.

Limpa med aprikos och nötter

Ett underbart bröd som smakar extra bra på kvällen.
Baka brödet så här