Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Långbakad fläsklägg med rock´n´roll-feeling

Vet ni vem David Chang är? Man kan säga att han är matvärldens rock’n’roll-coolaste kock. Han huserar och rockkockar i New York och den här rätten har han rockat ihop. Men sedan har vi jammat vidare på den! Så nu kan man säga att den även har lite svensk folkvisa i sig. Bo ssam är koreanska och betyder ”serverat i kuvert”.
Det tycker vi låter trevligt. Långbakat fläsklägg med inlagd lök, kimchi och chilimajonnäs …mmm…
Fläsklägg är så otroligt billigt att du, utan att ruinera dig, kan köpa kött från en lycklig, ekologisk gris! Bra.

Publicerad 2015-03-20 | Husmorsorna

Ingredienser:

2 dl salt

2 dl strösocker

7 kg fläsklägg med ben

3 dl ljust muscovadosocker

Chilimajonnäs

1 msk vitvinsvinäger

1 msk fransk senap

3 äggulor

8 dl matolja

lite sambal oelek

salt och peppar

1 vitlöksklyfta

några msk chilisås

lite citronsaft

Picklad rödlök

10–12 rödlökar

1-2-3-lag på 1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten

salt och peppar

eventuellt lite färsk chili

Till servering

Salladsblad, jasminris, kimchi

Gör så här:

 1. Blanda salt och strösocker. Skölj av läggen och gnid in dem med saltsockerblandningen.
 2. Låt stå i kylen på ett bläck i minst 6 timmar, men gärna över natten. Allt som ska läggas in blir gladast om det får vila över natten!
 3. När köttet har rimmats ska det in i ugnen.
 4. Sätt ugnen på 100 grader och placera köttet på en folieklädd plåt. I hela 6 timmar ska det få stå där.
 5. Varför inte passa på att gå till jobbet under tiden? Hur som helst så hinner du garanterat fixa majonnäs och picklad rödlök!
 6. Blanda vinäger och senap. Voilà! Vispa sedan ner äggulorna tills det hela blir skummigt och ljusgult. Häll i oljan i en fin stråle, och fortsätt vispa tills oljan är slut. Då ska du ha en tjock neutral majonnäs.
 7. Nu ska du få smaksätta! Börja med sambal oelek. Den här rackaren ska vara ganska stingig – så snåla inte med kryddorna! Salta och peppra, riv ner din vitlök och i med chilisåsen för att få en snyggt rosa färg. Avsluta med några droppar citron för balansens skull. (Det är inte din balans vi pratar om här – den påverkas inte särskilt mycket av citron. Men för majonnäsens balans är citron direkt avgörande!)
 8. Skiva löken tunt, tunt. Gärna med en mandolin!
 9. Koka upp en 1-2-3-lag och smaka av med lite salt och peppar. Vill du ha en starkare lag kan du hacka lite färsk chili och pytsa i den.
 10. Stäng av plattan.
 11. Lägg i dina tunna lökskivor medan lagen fortfarande är varm. Låt svalna. Klart! Vill du vara snajdig serverar du löken i en snygg glasburk.
 12. Oj – nu har sex timmar gått! Ta ut köttet, låt det svalna lite grann och gnid sedan in det med muscovadosockret.
 13. Nu kan det ligga och svalna en stund. Precis före servering ska du bränna av sockret i 10–15 minuter på 225 grader. Obs! Var noga så att inte fläsket brinner (gammal proggreferens tillägnad er som var med på den tiden).
 14. Okidoki, nu är alla delar klara! Så här gör du: Ta ett krispigt salladsblad, lägg en sked ris i bladet, karva loss bitar av det trådiga köttet och lägg det på riset.
 15. Toppa med majonnäs, kimchi och lök. Rulla ihop! Tugga!