Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Vaniljsoppa med crumble och blåbär

Du vet hur det är när man får blåbärspaj med vaniljsås. Man vill liksom aldrig sluta vräka i sig vaniljsåsen. Här har vi gjort rätt från början. En vaniljsåssoppa som du strösslar lite blåbärspaj över. 
Ärligt talat – det blir inte godare än så här.

Publicerad 2015-03-20 | Husmorsorna

Ingredienser:

1 vaniljstång

2 dl mjölk

2 + 2 dl vispgrädde

4 äggulor

½–1 dl strösocker

4 msk rom

Kokoscrumble:

50 g smör

2 dl kokos

4 msk havregryn

4 msk ljus sirap

2 msk råsocker

Till servering:

3 dl färska blåbär

färsk citronmeliss

Gör så här:

  1. Dela vaniljstången och lägg den i en tjockbottnad kastrull, häll på mjölken och 2 dl av grädden och koka upp.
  2. Dra sedan kastrullen från plattan och låt den stå och svalna i minst 15 minuter.
  3. Under tiden vispar du äggulor och socker ljust och fluffigt, häller i den ljumna mjölken samt romen och fortsätter att vispa.
  4. Ner med allt i kastrullen igen och värm soppan till 85 grader (inte högre temperatur, för då kan den bli för tjock och smaka äggigt).
  5. När du har en lagom tjock soppa silar du ner den i en bunke, plastar in den och ställer den direkt i kylen.
  6. Medan du väntar på att soppan ska bli kall gör du kokosfraset.
  7. Blanda alla ingredienser till en smulig deg. In i ugnen och baka smulorna i 225 grader i cirka 10–15 minuter. Akta så att de inte bränns vid. Låt smulorna svalna och krossa dem sedan försiktigt till fi nt fras. Vispa resterande 2 dl grädde till ett löst fl uff och vänd ner det i soppan.
  8. Servera den iskalla vaniljsoppan med fras, blåbär och lite citronmeliss på toppen.