Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Stor pepparkaksspecial Bild: Johnér, Arla.

Inget julstök utan pepparkaksbak

Stor pepparkaksspecial med 9 underbara recept

Pepparkakor kommer i många former och smaker. Låt oss bjuda på några härliga recept med pepparkakor och tillbehör att njuta av – både till vardag och fest.

Publicerad 2016-12-06 | Vardagspuls

Mjuk pepparkaka

En enkel mjuk pepparkaka med underbara dofter av ingefära, kanel och nejlika. Passar perfekt både till den stora och lilla bjudningen.
Gör så här

Pepparkaka med lingonfrosting

Pepparkaka och lingon tillsammans är en underbar kombination. Den här mjuka och eleganta pepparkakan toppas med frosting gjord på färskost och lingon. Avnjut med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk.
Gör så här

Svenska pepparkakor

Ett måste i julstöket. De här pepparkakorna är kryddiga och blir så där knapriga och fina som man önskar. Perfekta att baka tillsammans med de små eftersom degen är lätt att kavla ut.
Gör så här

Vackert torn av pepparkaka

Det är inte alltid lätt att bygga ett pepparkakshus. Stora bitar faller isär och det är lätt att tappa tålamodet. Men det finns knep att ta till. Genom att använda dig av en mjölkkartong som mallar blir jobbet betydligt enklare.
Gör så här

Tillbehör

Ädeloströra till pepparkakor

Ett måste till julens pepparkakor. Ädeloströran är enkel att fixa och det är bara att bre på den på pepparkakorna eller doppa dem i röran. Passar perfekt till helgernas alla glöggmingel och på julafton.
Gör så här
Allt för årets glöggmingel

Lingongrädde till pepparkakor

Toppa pepparkakorna med lingongrädde för en frisk fläkt av skogens röda guld. Mm gott!
Gör så här

Godis och dryck

Lingonshake med pepparkaka

En enkel, fräsch och god lingonshake med glass, färska och frysta lingon kryddad med pepparkakor. Passar alldeles underbart bra till det juliga fredagsmyset.
Gör så här

Pepparkakstryffel

Ingen jul utan pepparkakstryffel. Till de här godbitarna behöver du mjölkchoklad, honung och pepparkakskryddor. Tryfflarna kräver lite planering, men det är det mödan värt!
Gör så här

I matväg

Laxröra med citrus på pepparkakor

Vill du bjuda på något extra ordinärt? Bjud på dessa pepparkakor med smarrig laxröra med smak av finrivet citronskal och färskost.
Gör så här