Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Juice är den nya trendiga måltidsdrycken Bild: Sima Korenivski

Juice – den nya trendiga måltidsdrycken

De fem bästa istipsen – och tre juicy recept

Juice är den nya trendiga måltidsdrycken. Prova att byta ut vinet eller ölen mot en juice du mixar ihop själv. Här tipsar Andreas, Sebastian, Claes och Niklas från Juiceverket om is och juice. 

Publicerad 2015-03-13 | Vardagspuls

Kokt vatten – Det är en klassiker att frysa in kokande vatten för att få is fortare, ingen av oss vet mer än att det fungerar. Kallas för Mpembaeffekten, kontakta närmaste kemist för mer info.

Glasklar is – Isolera runt den is du ska frysa in med exempelvis frigolit så går infrysningen långsammare och du och din is platsar snart på närmaste hipsterbar. Glasklart!

Mängd –
Ha alltid mycket is i frysen. Är formarna fulla så lägg isbitarna i en bunke och fyll formarna på nytt. Man kan aldrig ha för mycket is.

Frukt –
För att få rätt temperatur på drycken är det bra att frysa in t.ex. banan eller skivade äpplen, så fungerar de som is i din juice/ smoothie.

Isblock –
Frys in ett isblock i något med stor volym så kan du använda din onödigt inköpta ishacka till att ta fram iskuber. Eller så använder du en hammare.

Eggs'n bacon

Ingredienser:
1/2 fänkål 
3 cl citronsaft 
5 hallon 
1/2 krm lakritsrot 
5 cl gin 
2 cl agavesirap

Gör så här:
Centrifugera fänkål och skalad citron. 
Det ska bli 6 cl tillsammans. Skaka först alla ingredienser utan is så att hallonen slås sönder och lakritsroten blandas med resten. 
Skaka sen med is, dubbelsila så att inte fruktköttet från hallonen följer med. Servera i ett högt glas med is.

Vaniljkuplett-Sumo


Ingredienser:

1 banan 
1 tsk lucumapulver 
20 g vaniljprotein 
2 msk jordnötssmörspulver 
2 msk havregryn 
2 dl vatten 
1 msk chiafrön

Gör så här: 
Lägg alla ingredienser i blendern och mixa med ett par isbitar. 
Hittar man inget jordnötssmörspulver kan man använda vanligt jordnötssmör.


FichteFizz


Ingredienser:
45 cl conferencepäronjuice 
juice av 1/2 citron med skal 
15 granskott

Gör så här:
Centrifugera conferencepäron till juice. Mixa päronjuice och citronsaft i blendern med ett par isbitar. Sila genom finmaskig sil. 
Tillsätt granskott och mixa hårt. 
Servera i vitvinsglas.