Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Klara Lind årets mästerkock 2017 Bild: Frida Wismar

Med passion för mat och Sydamerika

Klara Lind vinnaren av Sveriges mästerkock 2017

Vinnaren av Sveriges mästerkock, Klara Lind har precis kommit ut med sin första kokbok "Sydamerika - min matpassion". Här berättar hon varför det blev Sydamerika och delar med sig av sina bästa recept.

Publicerad 2017-04-28 | Klara Lind

Vill du vinna Klara Linds kokbok "Sydamerika – min matpassion"? Klicka här för att komma till tävlingen! Scrolla ner för att hitta smaskiga recept!

Varför blev det en bok på just temat Sydamerika?

– Jag är uppvuxen i Costa Rica och Guatemala fram till att jag 6,5 år gammal. Har många matminnen därifrån. När jag väl fick för mig att det skulle bli Sydamerika som tema kändes det helt självklart.

Berätta om det sydamerikanska köket?

– Maten är relativt enkel men kärleksfull och genuin. Inte så mycket krusiduller och jag tycker om det, även om jag har min kärlek till fine dining.

– Kosten består av mycket ris, bönor, potatis, majs. En del är friterat vilket inte är så nyttigt i större mängder men deras färska salsor, grillad fisk och skaldjur med massor av lime och koriander är betydligt mer hälsosamt.

Vilken är din favoriträtt?

Ceviche, alla kategorier. Så otroligt gott. Servera med salta kex och toppa med tabasco.

Vilka tankar hade du när du fick reda på att du hade vunnit Årets Mästerkock?

– Att det först inte var sant. Men sen att det var det roligaste som har hänt mig. Får gåshud varje gång jag tänker på den dagen.

Vad är dina planer framöver?

– Fortsätta jobba med mat. Blogga, resa, catering etc. Framförallt fortsätta lära mig mer om mat.

5 goda från Sydamerika

Ceviche på pilgrimsmussla

Snabba empanadas

Creamy corn soup

Taquitos

Tres Leches

Det här är Klara:


Namn: Klara Lind
Ålder: 29 år
Familj: Sambon Cliff
Bor: Gärdet
Fritidsintressen: Mat, mat och mat!