Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kocken Tareq Taylor har gjort en kokbok med kyckling Bild: Marcus Lawett

”Kyckling finns i alla världens kök”

Tareq Taylors bästa tips för att lyckas med kycklingen

TV-kocken och krögaren Tareq Taylor bestämde sig för att ta reda på allt han kunde om ett av våra mest populära livsmedel kyckling. Han har nu samlat alla sina bästa tips och recept i en ny kokbok. Tre recept från boken hittar du längst ner i artikeln!

Publicerad 2017-05-22 | Vardagspuls

Kyckling är ett av våra mest populära livsmedel, i snitt äter svensken ungefär 22 kilo av det populära fjäderfät per år. En som älskar kyckling är krögaren och TV-kocken Tareq Taylor. I sin nya kokbok ”Kyckling” har han samlat inte bara recept utan också tips, smaktester och vad du bör tänka när du väljer kyckling.
– Det är en råvara som många tycker om och använder ofta. Jag villa dyka lite djupare i kyckling och ta reda på vad som är skillnaden mellan eko och reko och på olika raser. Jag fick svar på alla mina frågor och har nu samlat dem i en bok, berättar Tareq Taylor. 

"En hel kyckling är tre måltider"

Enligt Tareq Taylor finns det flera anledningar till varför just kyckling är en så bra basvara.
– Man kan göra allt med kyckling, utom att ära den rå. Det går också att använda alla delarna av kyckling. Gör du en helstekt kyckling och serverar till middag så kan du använda resterande kött till en sallad och sen koka en fantastisk fond av skrovet. Det blir tre måltider i en, säger han.
I sitt arbete har Tareq Taylor rest runtom i hela världen och har upptäckt att kycklingen är en återkommande ingrediens.
– Oavsett religion eller etnicitet så finns kyckling representerat någonstans i köket. Det är den universella råvaran!

Vad är den typiskt svenska kycklingrätten?
– Det är nog baconlindad kyckling på grillen. Eller ”Flygande Jakob”, det finns många svenska klassiker med kyckling. 

Hur du väljer rätt kyckling

En ständigt pågående diskussion när det kommer till att äta kyckling är djurhållningen. För visst vill man att djuret ska ha haft ett bra liv samtidigt som man vill vara säker på att man inte blir sjuk.
– Det ser såklart trevligt ut med kycklingar som går ute men tittar man på kyckling som ett livsmedel så är det bättre att de går inomhus. Där är de inte lika utsatta för sjukdomar, säger Tareq Taylor.
Hans råd för att välja bra kyckling är att ta reda på lite om de olika uppfödarna och kycklingraserna, olika raser har olika behov vad gäller mat och miljö.
– Det finns några uppfödare i Sverige som är väldigt duktiga och producerar bra kyckling. I boken har jag använt mig av en ras som heter Ross Rowan Ranger från Bjärekyckling, berättar han. 

Aldrig mera torr kyckling

Ett problem som säkert många har är att kycklingen blir för torr. Det är lätt hänt att man steker den för länge på grund av rädslan att bli sjuk.
– Mitt bästa tips är använda en termometer och lita på gradantalet. Stek den fem grader under färdig temperatur, ta ut den och låt den vila 20-30 minuter då stiger den till färdig temperatur. Det är viktigt att låta den vila innan man skär upp den annars rinner köttsaften ut och kycklingen blir torr. Kör den sen snabbt i ugnen på högre temperatur precis innan servering, säger Tareq Taylor.

Vilken är din favoritkycklingrätt?
– Det är en så svår fråga, det finns så mycket gott. Kycklinggrytor är en favorit, coq au vin och currygryta från Seychellerna. Jag tycker också mycket om kycklingkebab. Eller kyckling, ris och currysås som min morfar brukade laga!

Italienska kycklingbollar med tomatsås och spagetti

Italiensk klassiker i bästa Lady och Lufsen stil.
Receptet hittar du här

Örtfyllda rullader med ljummen tomat- och spenatsallad

Att fylla kyckling med färska örter är en bra idé här är ett recept perfekt till sommarens grillmiddagar.
Klicka här för att komma till receptet.

Tonnato med tonfisksås, kapris och kronärtskockssallad

Här ger Tareq Taylor ett recept på en italiensk klassiker. Den brukar göras på kalv, men här används såklart kyckling!
Här hittar du receptet