Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Lisa Lemke lagar kyckling med sumak i Vardagspuls den 15 mars.

Kyckling med sumak, ärtstomp och mynta

4 portioner

Sumak är en populär krydda från Turkiet som används för sin härligt syrliga smak. Fråga i din affär om du inte hittar den i kryddhyllan eller köp den på nätet eller i en butik med sortiment från Mellanöstern.

Publicerad 2016-03-14 | Lisa Lemke

Ingredienser:

Kyckling med sumak

4 färska kycklinglår

1 citron

1–2 gula lökar

1 msk sumak

1 krm chiliflakes

2 stora rivna vitlöksklyftor

1 tsk mald spiskummin

salt och nymalen svartpeppar

olivolja

Ärtstomp

5 dl kokta gröna ärtor

god olivolja

1 msk pressad citronsaft (ta gärna den från citronen som rostats i ugnen)

salt och nymalen svartpeppar

Servering

4 brödskivor, alternativt tortillabröd eller salladsblad

150 g fetaost (eller annan ost som grillad halloumi eller buffelmozzarella)

½ dl grovhackad mynta

strimlad salladslök

ev hackade rostade valnötter eller frön

ev rivet citronskal

nymalen svartpeppar


 

Gör så här

  1. Kyckling med sumak: Sätt ugnen på 175 grader. Skär citron och lök i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
  2. Blanda sumak, chiliflakes, riven vitlök, spiskummin, salt och peppar i en liten bunke.
  3. Ringla olivolja över kycklinglåren och massera in kryddblandningen. Lägg ner kycklingen mellan lök- och citronklyftorna i formen. Sätt in i ugnen och stek tills kycklingen släpper ifrån sig en klar köttsaft och har en innertemperatur på ca 72 om du mäter i köttet (och inte vid benet). Det tar cirka 35–40 minuter.
  4. Ta ut kycklingen, låt den svalna något och dra sedan köttet i trådiga bitar.
  5. Blanda köttet med all vätska som ligger i ugnsformen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ärtstomp: Mosa eller mixa ärtorna med olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Stompet får gärna vara lite grovt.
  7. Rosta eller stek brödskivorna. Klicka på rikligt med ärtstomp och lägg kycklingköttet ovanpå. Toppa med smulad fetaost, grovhackad mynta, strimlad salladslök och eventuellt valnötter eller rostade frön. Om du vill kan du riva lite citronskal över och avsluta med nymalen svartpeppar. Servera genast.
  8. Vill du inte servera på brödskivor kan du göra wraps med tortillabröd eller servera med stora salladsblad som du fyller med ärtstomp, kyckling och topping.