Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Grönkål innehåller stora mängder C-vitaminer Bild: Pixabay, press.

Ladda batterierna med supernyttig grönkål i vinter

En grönsak som är snäll som IBS-magen

Vardagspuls dietist Jeanette Steijer slår ett slag för den supernyttiga grönkålen som är fullproppad med C-vitamin, järn och fibrer som är skonsamma mot känsliga magar.

Publicerad 2016-10-24 | Senast ändrad 2017-11-07 | Jeanette Steijer

Jag har skrivit det förr men måste bara tipsa om det igen om någon missat! Det stavas: grönkål. Denna fantastiskt nyttiga, billiga och vackra grönsak som trotsar alla väder och växer på dessa breddgrader till och med på vintern. Googla på bild med grönkål och snö så förstår ni vad jag menar. Vackert! De stora bladen är så magnifika och eftersom grönsaken blivit populär så brukar man kunna hitta den i de flesta mataffärer.

Nu för tiden är vi så bortskämda att vi kan köpa färdigplockad grönkål i påse annars är det de stora bladen som gäller. Där man får ta bort de grova stjälkarna. Glöm allt om att koka eller förvälla – den ska hackas rå och då menar jag riktigt hackas – nästan till persiljebladstorlek. Den är nämligen rätt kraftig i strukturen så för att bli tuggvänlig ska den hackas fint – akta fingrarna!

Satsa på en smarrig grönkålssallad

Min absoluta favoritsallad med grönkål är att blanda i lite smulad fetaost, fint hackad rödlök, granatäppelkärnor, citronsaft, olivolja, salt och peppar. Man kan med fördel även blanda andra syrliga frukter i som äpple eller grapefrukt. Härliga valnötter passar också fint att blanda ner.

Har du ännu inte provat att göra chips av grönkål så är det dags! Så enkelt – chipsstora bitar masseras med olja och salt och gräddas i ugnen i ca 10 min på 200 grader. Gott – jag lovar!

Grönkål – snäll mot IBS-magen

Näringsmässigt är grönkålen en höjdare och 100 gram grönkål innehåller 160 procent av det rekommenderade intaget av C-vitamin! Det innehåller också mycket av vitaminerna A och E, samt en hel del järn. Bra fibrer som inte ställer till det alltför mycket heller om man har en känslig (läs gasig) mage till skillnad från andra medlemmar i kålfamiljen.

Bon appetit!

Caesarsallad med grönkål

En annorlunda caesarsallad med nya inslag - grönkål och krutonger av vörtbröd. Servera salladen med klassisk dressing.
Recept hittar du här

Hummus med grönkål

Denna hummus med grönkål och kikärter är jättegod att servera som dipp med bröd och grönsaker.
Recept hittar du här

Grönkålsbowl med ost och rödbetskräm

Njut en bowl full av färg och smak av rödbetor, citrus och krispig kål . Matvetet går att byta ut mot mathavre eller ris om du vill.
Recept hittar du här

Grönkålssoppa med rotselleri och svamp

En härligt grön soppa som får mycket smak av ädelost. Vill du göra soppan ännu matigare, toppa med rökt lax eller knaperstekt fläsk!
Recept hittar du här