Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Edvin och Alica från Sveriges yngsta mästerkock lagar sin paradrätt. Från Vardagspuls den 8 april.

Lax med sparris och sandefjordsmör

Publicerad 2015-04-02 | Edvin och Alicia från Sveriges yngsta mästerkock

Ingredienser:

800 g laxfilé

300 g färsk grön sparris

500 g fasta små potatisar (alternativt färsk om det finns)

1,5 msk rivet skal från en citron

Hackad persilja

Salt och svartpeppar

Smör

Sandefjordsmör och tomatsallad:

3 dl vispgrädde

300 g smör

1,5 – 3 msk färskpressad citronsaft

Salt och vitpeppar

Hackad persilja

300 g små tomater, blandade sorter

Lite citronsaft

Salt och svartpeppar

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 150°. Skala potatisen och koka ca 15 min. Dela laxfilén i 4 bitar. Salta och peppra rejält.
 2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Baka laxen i ugn tills laxens innertemperatur är 50°.
 3. Tag ut laxen och låt den svalna.
 4. Skär av den nedersta delen av sparrisen. Sjud sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt sparrisen svalna. Skär nedre halvan av sparrisarna i små bitar, lägg dem i en skål och blanda med rivet citronskal och hackad persilja.
 5. Vid servering strö blandningen över laxen och garnera med sparrisknopparna. Klicka i och rör runt smör med de små potatisarna eller lite större bitar om du inte har hittat små (eller färska).
 6. Till såsen (Sandefjordsmöret) kokas grädden till den reducerats till 1,2 dl. Dra kastrullen åt sidan.
 7. Vispa i smöret i grädden, lite i taget, till en tjock smörsås. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner persilja innan servering.
 8. Servera såsen i en skål eller häll direkt på tallriken med lax och smörslungad potatis.

 9. Tomatsalladen:
 10. Skölj och halvera tomaterna. Lägg dem sedan i en serveringsskål. Pressa citronsaft över tomaterna. Salta och peppra.