Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Vegetarisk meze. Bild: Ordfront

Laga Love Antells goda mezemiddag

Popstjärnans favoritrecept – fem enkla smårätter

Meze är medelhavets svar på vårt smörgåsbord – enkla och goda smårätter som passar vid stora familjemiddagar. Den här vegetariska varianten med fem rätter är Love Antells favorit.

Publicerad 2015-02-20 | Vardagspuls

Tabbouleh med granatäpple

Ingredienser för fyra portioner
2 dl bulgur (eller 5–6 dl färdigkokt)
4 dl vatten eller tomatjuice + 1 krm salt
1 lök
1 vitlöksklyfta
ca 5 dl fint skuren bladpersilja
saften av en citron eller två limefrukter
0,5 dl olivolja
1 granatäpple
salt och peppar

Gör så här
1. Koka bulgur i vatten eller tomatjuice.
2. Hacka lök och vitlök fint, skär persiljan fint. Blanda med saften från citronen/limen och olivoljan. Låt bulguren svalna och tillsätt den tillsammans med kärnorna från granatäpplet. Smaka av med salt och peppar och kanske lite mer citron/lime.

Vitlöksdoftande kronärtskocksröra

Ingredienser för fyra portioner
1 burk konserverade kronärtskockor
2 vitlöksklyftor
2 dl kokta/konserverade stora vita bönor
0,5 dl olivolja
salt och peppar
paprikakrydda
saft av en citron

Gör så här:


1. Skär kronärtskockorna i bitar. Hacka vitlöken. Fräs snabbt tillsammans i en kastrull eller panna.
2. Lägg fräset i en bunke tillsammans med bönorna och mixa slätt med hjälp av stavmixer. Rör ned olivolja och smaka av med salt, peppar, paprikakrydda och citron.

Yoghurtsås med mynta

2 dl tjock yoghurt (10 % fett)
2–3 msk finskuren mynta
salt och peppar
eventuellt saft från en citron och lite olivolja

Gör så här:


Blanda yoghurt och mynta. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en liten skvätt citron och olivolja.

Ugnsbakade minipaprikor med färskost

Cirka 8 stycken
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
1 vitlöksklyfta
200 g naturell färskost, t ex
philadelphiaost
1–2 tsk timjan (torkad)
0,5 krm vitpeppar
4–5 små färgglada paprikor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Hacka tomater, oliver och vitlök och blanda med ost och kryddor.
3. Fyll de välsköljda paprikorna med blandningen och gratinera i mitten av ugnen 10–15 minuter eller tills de fått fin färg.

Frasiga ostrullar

16 stycken
300 g fetaost
0,5 dl hackad färsk mynta
0,5 dl hackad färsk persilja
2 krm vitpeppar
ev en knivsudd chili
16 filodegsblad (25 x 35 cm)
olivolja att pensla med

Gör så här:


1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smula osten i en bunke. Tillsätt kryddorna och rör om.
3. Klicka ut fyllningen längst ner på kortsidan på filodegsbladet. Vik in kanterna och rulla ihop. Pensla med olivolja och grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter eller tills rullarna är gyllenbruna.

Receptet är hämtat från boken Mera vego – Mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo, utgiven på Ordfront förlag.