Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Jämtländsk pulled älg med blåbärscoleslaw och tomatsås

Magdalena Forsberg lagar sin paradrätt i Vardagspuls

Har du tips på någon du vill se laga sin paradrätt? Mejla: webb@vardagspuls.se
Eller skriv in ditt tips på vår Facebook-sida.

Publicerad 2015-04-17 | Magdalena Forsberg

Ingredienser pulled älg:

Ca 1 kg högrev från älg

2 gula lökar


4 vitlöksklyftor


2 dl vatten


3 msk viltfond

3 dl barbequesås med rökig smak eller egen tomatsås (se recept nedan)

Salt och 
peppar


Chilipasta (efter smak)

Ingredienser tomatsås:

400 g krossade tomater

2 tsk smoked liquid (röksmak på flaska)

½ gul lök

½ chilifrukt

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 msk viltkrydda

2 msk viltfond

1 tsk worchestersås

Salt och peppar

Blåbärscoleslaw:

300 g vitkål

100 g morötter

1-2 dl majonnäs

½ dl blåbärssylt

2 msk sweet chili (eller mer om ni vill ha starkare)

Salt och peppar

Gör pulled älg så här

 1. Torka av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilipasta runt om.
 2. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn.
 3. Klyfta lök och vitlök och strö runt om.
 4. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen på 120 grader i cirka 5-6 timmar.
 5. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Om inte, så låt köttet stå i ugnen 1-2 timmar till. Det ska vara mört!
 6. Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med barbecuesåsen och löken till en röra.
 7. Gör tomatsås och coleslaw så här:Hacka löken och chilifrukten.
 8. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka i cirka 20-25 minuter och mixa sedan med mixerstav till tomatsåsen är slät.
 9. Blåbärscoleslaw: Strimla vitkål och morötter tunt.
 10. Blanda i majonnäs, blåbärssylt, sweet chili, salt och peppar.
 11. Låt stå och dra ett tag, det blir godare då.

Ett recept i original från

http://gladakocken.com/