Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
vinter frisk Vardagspuls Bild: Johnér

Maten som håller dig pigg i höst- och vintermörkret

Det är alltid viktigt att äta bra. Men under vinterhalvåret gör kylan och frånvaron av solljus att det är särskilt viktigt att tänka på vad man stoppar i sig. Vardagspuls guidar dig till bra vintermat!

Publicerad 2016-10-27 | Senast ändrad 2017-11-16 | Vardagspuls

Vi är många som känner oss trötta under det mörka vinterhalvåret. Inte sällan beror det på att det är svårare att få i sig tillräckligt med D-vitamin eftersom soltimmarna blir så få i vår del av världen. Under sommaren är solen vår viktigaste D-vitaminkälla. Under vintern förbrukar vi det vitamin som lagrats i kroppen och det är då viktigt att fylla på med D-vitamin från kosten. Särskilt viktigt är det för mörkhyade personer eftersom de har svårare att tillgodogöra sig D-vitamin från solen.

5 tips som tar dig frisk igenom de mörka vintermånaderna

Även immunförsvaret kan behöva förstärkas för att skydda kroppen från förkylningar och andra infektioner. Därför är det särskilt viktigt att tänka på vad man stoppar i sig under hösten och vintern.

Fet fisk och skaldjur

Mörkret är din fiende nummer ett under vintern. För att inte dina D-vitamindepåer ska sina måste du äta D-vitaminrik kost, och då är fet fisk din bästa vän. Lax, sill, sardeller, tilapia och makrill är alla riktigt bra källor. Fisk och skaldjur innehåller också mycket zink, som ditt immunförsvar behöver för att fungera bra.

Mejeriprodukter

I det solfattiga Sverige har mejeriprodukterna en betydande roll för att minska risken att drabbas av D-vitaminbrist. Många mejeriprodukter, som lätt- och mellanmjölk, margarin och olika matfettsblandningar, berikas med D-vitamin just av den anledningen. I slutet av 2015 fördubblades dosen D-vitamin i mjölk, fil och yoghurt. Nästa år blir det dessutom obligatoriskt att berika fler mejeriprodukter med D-vitamin.

Frukt och grönt

Över huvud taget är det viktigt att tänka på att få i sig tillräckligt med frukt och grönt. Särskilt bra val är grödor som innehåller mycket C-vitamin. Att det skulle hjälpa mot en förkylning du redan dragit på dig är en seglivad myt – däremot är det ett av de vitaminer som ditt immunförsvar behöver för att fungera optimalt. Spenat, olika typer av kål, svarta vinbär, paprika (särskilt den gula varianten), nypon (framför allt torkade nyponfrön), guava, pepparrot, havtorn och julbordsfavoriten brysselkål är alla fullproppade med C-vitamin. 

8 C-vitaminbomber som utklassar apelsinen

Svamp

Även vild svamp är en bra D-vitaminkälla och därför särskilt viktigt att äta extra av under de mörka månaderna. Särskilt skogssvampar som kantareller och karl johansvamp är naturligt rika på vitaminet.

Källa: Livsmedelsverket