Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Grönkålschips med apelsindipp blir ett lite nyttigare alternativ till kvällens fredagsmys Bild: Arla

Njut av nyttigare snacks till fredagsmyset

Recept på grönkålschips

Är du trött på vanliga chips och ostbågar? Vi bjuder på alternativa snacks som är galet goda!

Publicerad 2016-10-13 | Senast ändrad 2017-01-18 | Vardagspuls

Chips innehåller många kalorier men inte särskilt många nyttigheter vet de flesta av oss. Vill du fredagsmysa lite mer hälsosamt men ändå gott finns det bra alternativ till potatischipsen. Hemligheten heter grönkål. Hemmagjorda chips gjorda på grönkål är galet goda och dessutom betydligt nyttigare.

Massa nyttigheter

Dietisten Jeanette Steijer hyllar grönkålen som den nyttigaste grönsaken av dem alla. 100 gram grönkål innehåller nämligen 160 procent av det rekommenderade intaget av C-vitamin. Dessutom är grönkål fullproppad med vitaminerna A och E och en hel del järn.

Men alla kanske inte gillar smaken av grönkål. För dig som inte tycker om grönkål finns andra mer nyttiga chips du enkelt kan göra själv.

Grönkålschips med apelsindipp

Galet goda är hemmagjorda grönkålschips. Dessutom är de mycket nyttigare än vanliga potatischips.
Här är receptet

Rotfruktschips i ugn

Ingen grönkålsfantast? Testa fantastiskt goda rotfruktschips.
Här är receptet

Vill du inte ha chips? Då tycker vi att du ska testa något av de andra lite nyttigare snack-alternativen nedan.