Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kokboksförfattaren Mette Ankarloo Bild: Kakao Förlag

One pot meals - snabb och enkel gryta för alla

One pot meals för dig som vill spara tid

Vill du laga bra mat från grunden och samtidigt ägna dig åt något annat medan kastrullen står och puttrar på spisen? Då ska du testa metoden ”One pot meals” eller som man kan säga på svenska: ”Allt i en kastrull”. – Du lägger alla ingredienser i formen eller grytan och kan gå och iväg och göra någonting annat medan maträtten sköter sig själv, säger kokboksförfattaren Mette Ankarloo.

Publicerad 2016-11-09 | Vardagspuls

Matkreatören och kokboksförfattaren Mette Ankarloo har arbetat med mat i tjugofem år. Intresset för matlagning har funnits med sedan barnsben. Den stora inspirationskällan är hennes pappa som alltid var den som lagade bra mat från grunden där hemma – både till vardags och fest.

– Min matlagningsstil går ut på att vara okomplicerad och lättillgänglig. Recepten utgår alltid från bra råvaror, inga halvfabrikat. Alla ska kunna laga min mat, inte bara titta på bilderna, säger Mette Ankarloo som skrivit ett femtontal kokböcker.

När Mette Ankarloo skapar sina matrecept utesluter hon helt socker.

– Jag är känslig för blodsockerförändringar och var tidig med GI-tänket utan att tänka på att jag var det. Jag lagar ganska nyttig mat och använder mycket grönsaker. Inga kalorier i onödan. När det kommer till fett behövs det för att det ska smaka gott. Snabba kolhydrater har jag alltid varit tveksam till, säger Mette Ankarloo.

Gör något annat medan grytan puttrar klart

Fenomenet ”One pot meals” kommer från USA och går ut på att du lägger alla ingredienser i en form, kastrull, gryta eller vad det nu kan vara. Det mesta kan tillagas genom ”one pot meals”. Soppor, grytor, gratänger, rätter i långpannor och desserter.

– Det passar alla människor i alla olika åldrar och är ett smidigt sätt att laga mat på. Du lägger alla ingredienser i formen eller grytan, i ett moment, sätter på ugnen eller spisplattan och kan gå iväg och göra någonting annat medan maträtten sköter sig själv. Alla blir mätta och glada och du får dessutom utrymme att göra annat. Kanske laga en dessert eller en sallad som tillbehör, säger Mette Ankarloo.

”Vardagsmat ska vara realistisk och enkel”

Som kokboksförfattare har Mette Ankarloo lagt märke till att det finns en ökad medvetenhet bland konsumenterna. Pulvermoset har ersatts av ett potatismos som lagats från grunden och människor strävar efter att laga mat av hög kvalitet – samtidigt som det ska vara enkelt.

– I samma veva som min bok kom ut i handeln kom det flera kokböcker på samma tema, helt oberoende av varandra. Människor verkar tilltalas av att laga mat på bra råvaror samtidigt som vardagsmatlagandet ska vara enkelt och realistiskt. Man vet att det inte alltid är bra med tillsatsämnen och vill ha koll på vad man stoppar i sig, säger Mette Ankarloo.

Varsågod här bjuder Mette Ankarloo och Kakao Förlag på ett smarrigt recept på grön kycklinggryta!

Grön kycklinggryta för 4 personer

Härligt proppfull med grönsaker är den här fräscha kycklinggrytan. Lårfiléer har ett smakrikare och saftigare kött än kycklingfiléer och passar därför extra bra i grytor.

1 gul lök

1 bunt vårlök

1 msk olivolja

4 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

500 g kycklinglårfilé

300 g ganska små potatisar

350 g broccolibuketter

150 g gröna ärtor

2 msk pesto genovese salt och peppar

Gör så här: Hacka löken. Skiva vårlöken. Stek den gula löken i olivoljan på medelvärme tills den mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning, rör tills buljongen lösts upp ordentligt. Lägg i kycklingen och potatisen och låt koka upp. Sjud sedan under lock i 25–30 minuter, tills potatis och kyckling är genomkokta. Tillsätt broccoli, ärtor och vårlök och koka 3–5 minuter. Rör i peston, smaka av med salt och peppar och servera direkt.

Receptet ovan är hämtat ur boken ”One pot meals” av Mette Ankarloo, utgiven på Kakao förlag 2015.