Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
laxlasagne med spenat Bild: Vardagspuls

Öppen lasagne med lax, spenat och citronsås

4 portioner

En öppen lasagne fixar du snabbt och lätt eftersom den inte behöver gratineras i ugn. Här hittar du receptet på Christian Hellbergs öppna lasagne med bland annat rökt lax, spenat och citron.

Publicerad 2016-03-03 | Christian Hellberg
 

Ingredienser:

Citronsås

3 schalottenlökar

1 msk smör- & rapsolja

1 dl vitt vin

rivet skal från en citron

4 dl crème fraiche

2 krm salt

2 krm svartpeppar

 

Fyllning

100 g bladspenat

1msk smör- & rapsolja

200 g rökt lax

200 g färska lasagneplattor

 

Garnering

1 citron i klyftor

50 g dill

 

Gör så här

  1. Citronsås: Hacka schalottenlök och fräs i lite smör- och rapsolja i en kastrull. Häll på vitt vin och rivet citronskal och låt koka ihop någon minut.  
  2. Rör ner crème fraiche, salt och peppar och låt koka cirka 5 minuter.
  3. Fyllning: Skölj bladspenaten i kallt vatten och fräs hastigt i smör- & rapsolja någon minut så att spenaten behåller sin spänst.  
  4. Skär den rökta laxen i tunna skivor. Har du varmrökt delar du den i små bitar.
  5. Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Lägg ner en lasagneplatta direkt på en tallrik och lägg på lax, spenat och en klick citronsås på halva lasagneplattan. Vik över andra halvan som ett täcke. Gör resterande tre tallrikar likadant.
  7. Garnera med citronklyftor och lite dill.