Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Höstens kål med potatis och blåmusslor

Så här lagar du Paul Svenssons paradrätt

Paul Svensson förespråkar grön mat och att man tar hänsyn till råvarorna. Hans paradrätt är både grön och syrlig, så här lagar du den.

Publicerad 2015-10-28 | Vardagspuls

Ingredienser:

1 liten ekologisk rödkål, ca 600-700g

300 g sparrispotatis

1 kg blåmusslor

2 msk olivolja

1,5 dl vitt vin

2 dl vispgrädde

1purjolök

½ dl hackad persilja

300 g grönkål

500 g svartkål

4 msk smör

1 msk salt

1 ½ dl riven pepparrot

1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Lägg rödkålen i en ugnssäker form och baka i ugn på 175 grader i ca 2 tim så att innertemperaturen är 93 grader (mät med ugn-/stektermometer).
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10-12 min. Skrapa sedan bort skal och skiva i grova skivor.
  3. Tvätta musslorna och lägg dem i en stor kastrull med lite olivolj och stek dem en kort stund. Tillsätt vin och skaka.
  4. Tag av från värmen när blåmusslorna öppnat sig och lägg musslorna i en stor skål men släng de som inte öppnat sig. Behåll vinspadet från musslorna.
  5. Skiva purjolöken fint och med i musselvinet och grädde. Tillsätt den skivade potatisen och smaka av med persilja och blanda sedan i musslorna i kastrullen.
  6. Strimla grön- och svartkål och stek den hastigt i en stekpanna med smör, salta. Skär den ugnsbakade rödkålen i mindre klyftor och blanda med den stekta kålen, spara lite till garnering.
  7. Servera musselsoppan i en djup tallrik och toppa med lite stekt kål, riven pepparrot och krasse.