Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Pizzor för hela familjen

Fredagsmys med pizzor för hela familjen

Du måste inte äta barnmat bara för att du äter och lagar mat med och till barnen. Christian Hellberg har pizzamys varje fredag och här är hans recept som passar alla smaker. Knepet är att låta barnen lägga på färska örter själv, för att bli delaktiga och våga pröva.

Publicerad 2015-02-11 | Vardagspuls

Ingredienser:
4 bullar pizzadeg, köp färdig eller fjäska för din lokala bagare. (Eller se nedan för att göra egen.)

Vuxenpizza

Fikonmarmelad, getost, pinjenötter, ruccola och rödlök.

Ett bra knep är att lägg den skivade löken i iskallt vatten, ca en halvtimme innan den skall ätas, löken får mycket mildare smak.

Gör så här:

 1. Stryk på fikonmarmelad, smula över getost och kör i ugn på 250 grader, ca 5-6 minuter.
 2. Tag ut pizzorna och toppa med rödlök, pinjenötter och ruccola.

Tonårspizza med kyckling, svamp och äpple


300 g kyckling lårkött
200 g blandad svamp
1 schalottenlök, skalad
200 g créme fraiche
1 äpple, granny Smith
2 tsk curry
Salt

Gör så här:

 1. Skär kyckling och svamp i mindre bitar. Skiva schalottenlök i skivor.
 2. Fräs allt i olivolja och smaka upp med salt och curry.
 3. Stryk på créme fraichen på pizzabottnarna, toppa med kyckling och svampen.
 4. Vid servering toppa pizzorna med strimlat äpple, syrligt och gott.

Barnens egen pizza med skinka, mozzarella och basilika


200 g rökt skinka, strimlad
2 st buffelmozzarella
1 kruka basilika
2 dl chilisås
Färsk oregano

Gör så här:

 1. Stryk på chilisås på pizzabottnarna, på med mozzarella och strimlad skinka.
 2. Baka på 250 grader i ca 5-6 minuter.
 3. Ta ut pizzorna och toppa med färska örter.

Så gör du din egen pizzadeg

Gör din egen pizzadeg: 
25 g jäst
2 1⁄2 dl ljummet vatten max 37°
2 msk smör -och rapsolja
1⁄2 tsk salt
6 dl dinkelmjöl

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. 
Stjälp upp degen på bakplåtspapper och kavla ut. Lägg på fyllning. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.