Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Picknick-premiär Bild: Johnér

Tid för picknick!

Recept och tips som höjer upplevelsen

Väderprognoserna ser riktigt lovande ut på flera håll i landet inför långhelgen. Perfekt läge för sommarens första picknick! Här är smarta tips och goda recept för en riktigt lyckad picknick-fest.

Publicerad 2016-05-02 | Senast ändrad 2017-05-19 | Vardagspuls

På en filt i sommarsolen mitt i spirande grönska och med god mat i korgen. Precis så härlig kan en picknick vara men det krävs lite planering. För servetter brukar ha en tendens att blåsa iväg, muggar vill gärna välta och plastgafflar bryts lätt av. Enligt Malin Humbla, som till vardags jobbar med porslin, dukning och dekor, finns det enkla knep som gör din picknick-upplevelse betydligt mer njutbar.
– Använd riktiga grejer i stället. Porslin, glas, bestick och servetter. Visst, det är tyngre att bära. Men å andra sidan slipper du köpa nytt hela tiden, du får en mycket trevligare picknick och det behöver inte bli dyrt om du köper allt vintage, säger Malin Humbla.

Malins 5 tips för en riktigt bra picknick:

  1. Riktiga bestick. Det är jobbigt att skära med plastkniv, använd riktiga bestick i stället. Det gör inget om inte allt passar ihop. Packa och ställ sedan fram i en gammal plåtlåda eller glasburk.  
  2. Vintageporslin. Leta bland billigare, mindre kända märken och köp en udda samling tallrikar att ha till picknick och utflykt. Det gör inget om det har gått någon flisa, det är bara charmigt.
  3. Burkar och flaskor. Gör det till en vana att diska ur och spara de glasburkar du tycker om så har du snart en fin, hållbar och stabil serie "glas" att ta med ut. Eller så köper du småflaskor med dryck och serverar med sugrör. Festligt för stora och små!
  4. Klimatsmarta servetter. Det finns många fördelar med att använda linneservetter eller vanliga kökshanddukar till picknicken. De är fina, de blåser inte bort, det är mer miljövänligt eftersom du kan tvätta dem och använda dem igen.
  5. Använd en riktig matta. Mattor tål visserligen inte väta lika bra som plastklädda picknickfiltar men en ordentlig trasmatta är ändå oslagbar som underlag. Den ger mer stabilitet och gör det lättare att duka upp. Perfekt om du bara vill flytta grillmiddagen från altanen ner på gräsmattan.

Här bör du inte duka upp din picknick

Perfekt picnick-mat

Äggwrap med rökt lax

Gör så här

Cottage cheese-röra med vitost och oliver

Gör så här

Pannkaksrullar med färskost och honung

Gör så här

Club sandwich

Gör så här

Fruktsallad med cottage cheese 

Gör så här

Matig fransk bondsallad med kyckling

Gör så här

Pan bagnat med nektarin

Gör så här