Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Blodapelsinsoppa Bild: Arla Köket

Rätt tid för röda apelsiner

Blodapelsin eller röd apelsin, kärt barn har många namn. Förutom att den är ljuvligt god är den också fullproppad med C-vitamin. Och det är i mars som den är som allrbäst!

Publicerad 2017-03-03 | Vardagspuls

För några år sedan fick blodapelsinen ett nytt namn i vissa butiker. Man tyckte nämligen att ordet blod inte passade in på den goda hälsosamma frukten. Det nya namnet blev kort och gott ”röd apelsin”. Hur man än väljer att kalla frukten så är den omtyckt, inte bara för sin smak utan även för att den är så fylld med C-vitamin, karotenoider och fibrer.

Här kan du läsa om varför din kropp mår så bra av C-vitamin.

Tarocco för finsmakare

Den bästa blodapelsinsorten är enligt experterna Tarocco som lär ha den högsta C-vitaminhalten av all världens apelsiner. Den odlas kring vulkanen Etna på Sicilien där perfekta odlingsförhållanden ger apelsinen en ljuvlig balans av syra och sötma. Men den kan vara ganska svår att få tag på. Och får du inte tag i Tarocco heter alternativet Moro eller Sanguinello, även dessa apelsiner odlas på Sicilien. Det finns även blodapelsiner som kallas för "falska blodapelsiner" dessa apelsiner får sin röda färg från ämnet lykopen och inte från ämnet antycyonin som utvecklas tack vare de perfekta temperaturskillnaderna som råder just på Sicilien med kalla nätter och varma dagar.

Boosta med C-vitamin

Blodapelsinens styrka, förutom att den är god och innehåller massor av C-vitamin, är att den är lika god i förrätter, som varmrätter och efterrätter. Smakkompisarna heter rödbeta, morot och fänkål. Kryddkompisarna är koriander, dragon, timjan, ingefära, saffran, chili och basilika.
Så passa på att boosta kroppen med fräsch C-vitamin nu när säsongen är som bäst för röda apelsiner.

3 röda apelsin-recept

Sötsyrlig apelsinsallad

Fruktsallad där du både kan använda blonda apelsiner och blodapelsiner. Att filéa apelsinen är en liten konst i sig. Här ser du hur man kan göra det. Pricken över i:et är att servera salladen med exempelvis en klick kvarg eller cottage cheese.
Så här blandar du till salladen

Varm blodapelsinsoppa

Som lunch, mellanmål eller i termos på utflykten. Den här varma blodapelsinsoppan är ljuvligt god samtidig som den mättar. Servera gärna med en klick kvarg eller en klick grädde.
Så här gör du soppan

Ljummen kycklingsallad med apelsin och nötter

Matig sallad som egentligen har blonda apelsiner i sig men det går lika bra att byta ut dem mot blodapelsiner. Nötterna ihop med apelsinerna är en fantastisk kombo.
Så här fixar du till salladen