Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Äppelfläsk med salsa och gräddfil

 

Ulrika Brydling lagar äppelfläsk och smulpaj med äpplen. Från Vardagspuls den 25 september.

Ulrika Brydling äppelfläsk Vardagspuls Bild: Vardagspuls-Peder

Äppelfläsk med salsa och gräddfil

4 portioner

Äpplen och fläsk är en makalöst bra kombination och oftast är det stekfläsk med äpplen man menar när man säger äppelfläsk. Här kommer istället fläskbog att få koka i äppelmust och kryddor så köttet blir härligt hett och trådigt. Servera med en frisk äppelsalsa och gräddfil i ett salladsblad så har du det nya fredagsmyset klart eller det perfekta mingel-tilltugget.

Publicerad 2015-09-18 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

1 kg fläskbog

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

½ röd chili

1 lime

1 tsk malen koriander

1 tsk malen kummin

1 tsk torkad oregano

2 tsk honung

1 kruka koriander

5 dl äppelmust

2 huvuden gemsallad (eller annan sallad som går att ha som "skål")

2 dl gräddfil

1 kruka koriander

Äppelsalsa

2 äpple

1 gul lök

3 msk råsocker

2 msk vitvinsvinäger

½ röd chili

Gör så här

  1. Hacka gul lök, vitlök och chili grovt. Riv limeskalet och pressa saften i en skål.
  2. Lägg lök, vitlök, chili, limesaft, limeskal och kryddor i en matberedare eller mixer och mixa ihop.
  3. Lägg köttet i en stor kastrull och häll det mixade över. Gnid in och häll på äppelmust. Låt gärna blandningen stå några timmar eller över natten. Men fungerar att koka på en gång.
  4. Häll på vatten så det precis täcker och koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 2 timmar eller till köttet är mjukt och trådigt.
  5. Finhacka löken och chilin till äppelsalsan. Skala och tärna äpple. Smält socker och vinäger. Lägg i allt och koka till äpplet är mjukt
  6. Ta upp köttet och bryt köttet i bitar. Koka ner såsen till hälften. Lägg i det trådiga köttet och värm upp.
  7. Plocka salladen, skölj och lägg som båtar. Lägg i äppelfläsket, salsa och gräddfil. Toppa med koriander.

”Taco-style”

Självklart går det även utmärkt att använda wraps i stället för salladsblad för att rulla in fyllningen.