Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Peter Norman lagar majstortillas med salsa och äggröra i Vardagspuls den 24 september.

Peter Normans majstortillas

4 portioner, ca 20 stycken

Att göra egna majstortillas tar lite tid – men är så värt det. Här delar kocken Peter Norman med sig av sitt favoritrecept på de tunna godbitarna. Prova fylla dem med Peter Normans äggröra och salsa.

Publicerad 2015-09-17 | Peter Norman

Ingredienser:

½ kg majsmjöl (mazecamjöl)
4 dl vatten

Gör så här

  1. Arbeta samman mazecamjöl med vatten till en smidig deg. Är degen torr tillsätter du mer vatten. Är den kladdig tillsätter du mer mjöl.
  2. Gör golfbollsstora bullar av degen. Har du en tortillapress klipper du upp en plastpåse i sidsömmarna till en plastremsa som läggs i pressen, då fastnar inte degen. Lägg degbollen i pressen och tryck ut till en rund platta. Har du ingen tortillapresskavlar du ut degen till runda kakor.
  3. Grädda tortillan i en comal eller i en torr stekpanna. Tortillans kanter ska bli torra. Vänd tortillan och grädda andra sidan tills den får färg. Vänd en tredje gång.

  4. Vik en servett i 4 delar och lägg alla tortillas i samma veck så att de håller värmen, de ska ätas varma och nygräddade. Fyll med Peter Normans salsa molcajete och epazote äggröra.

Vill du göra majstortillas från grunden?

Så här gör du majstortillas helt från grunden. Det tar tid men det är värt det.

1. Koka ett halvt kilo torkade majskorn i en kastrull 45-60 minuter. När majsen är klar ska det vara enkelt att ta bort skalen. Ta bort kastrullen från plattan och låt majskornen ligga kvar i vattnet till nästa dag.

2. Sila av vattnet. Mal majsen tre gånger i en köttkvarn. Arbeta ihop majsen till en deg. Degen ska vara smidig, så tillsätt lite vatten om den är för torr. Var försiktig med vattnet, är degen kladdig blir den svårarbetad. Du kan spara degen 2–3 dagar i kylen i en plastpåse eller i en bunke med tättslutande lock.

3. Gör golfbollsstora bullar av degen. Har du en tortillapress börjar du med att klippa upp en plastpåse i sidsömmarna till en plastremsa som du lägger i pressen, då fastnar inte degen.Lägg degbollen i pressen och tryck ut till en rund platta. Har du ingen tortillapress kavlar du ut degen till runda kakor.

4. Grädda tortillan i en mexikansk comal eller i en torr stekpanna. Tortillans kanter ska bli torra. Vänd tortillan och grädda andra sidan tills den får färg. Vänd en gång till. Tortillan ska helst blåsas upp med luft, eftersom den får en ficka då.