Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Sigrid Bárány lagar ugnsstekta anklår i Vardagspuls den 9 oktober.

Sigrids ugnsstekta anklår med rödbetspuré

4 portioner

Höstig helgmiddag med franska förtecken och uppdaterade smaker. Knaprig, mjukstekt anka möter mustiga linser, söta rödbetor med jordig lakritston och en pigg och syrlig kålsallad med hallonsmak.

Publicerad 2015-10-01 | Sigrid Bárány

Ingredienser:

4 färska anklår ca 700 g

1 tsk salt

1 gul lök, hackad

1 morot, hackad

1 stjälk selleri, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

2 msk smör till stekning

1 dl rött vin

3 dl kycklingbuljong

Några färska timjankvistar eller 1 tsk torkad timjan

1 lagerblad

2 dl puylinser eller andra små, gröna eller svarta linser

Salt och svartpeppar efter smak

2 msk hackad persilja


Rödbetspuré:

4 stora rödbetor, skalade och skurna i mindre bitar

25 g smör

1 krm lakritspulver (ev mer till avsmakning)

Salt och svartpeppar efter smak


Rödkålssallad:

300 g rödkål eller röd spetskål, fint strimlad

2 syrliga, smakrika svenska äpplen, urkärnade och tunt skivade

Saften av 1 lime

Riven zest av ½ lime

1 tsk hallonvinäger eller några tinade, frysta hallon

1 tsk honung

3 msk neutral matolja

Salt och svartpeppar efter smak

½ dl löst packade myntablad

50 g späda mangoldskott eller annan späd bladsallad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Salta anklåren och stek dem på skinnsidan så att de får färg. Lägg dem i en ugnsform och ställ in i ugnen. Stek dem i ugnen i 20 minuter.
  2. Fräs lök, morot, selleri och vitlök i smör i en gryta tills de mjuknar. Häll på vin, buljong, timjan, lagerblad och linser och koka upp.
  3. Häll i linsröran i ugnsformen. Lägg anklåren ovanpå. Täck med folie och stek i ugn i ca 45 minuter, håll koll så att inte linserna blir för torra. När både linser och anka är mjuka är det klart. För att ankan ska bli mediumstekt ska innertemperaturen vara 65 grader.
  4. Höj värmen till 200 grader, lägg anklåren på en plåt och ställ i ugnen tills anklåren får knaprigt skinn. Smaka av linserna med salt och peppar.
  5. Koka rödbetorna mjuka i lite vatten. Häll av vattnet, mixa dem släta i matberedare tillsammans med smör och smaka av med lakritspulver, salt och peppar.
  6. Blanda en dressing på riven limezest, -saft, hallonvinäger (eller hallon), honung, matolja, salt och peppar. Blanda kål och äpple med dressingen. Vid servering, blanda i mynta och mangold.