Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Det är inte så svårt att bli av med bananflugorna Bild: Pixabay

Så enkelt blir du av med bananflugorna i köket

Här är Vardagspuls-läsarnas bästa knep

Du har slängt undan all frukt, är noga med att kasta soporna ofta och rengör i ditt kök så gott som dagligen. Ändå vägrar de att försvinna – bananflugorna som finns i mångas hem på sensommaren och hösten. Men det finns enkla knep att ta till för att bli av med eländet.

Publicerad 2016-09-26 | Vardagspuls

Bananflugor älskar att vistas i våra hem och särskilt i sådana där det finns mogen frukt, sopor som står framme och öppnade vinflaskor. Bananflugorna är inte farliga för människor på något sätt men de kan lägga tusentals ägg i din mogna frukt vilket innebär att det kommer nya så gott som hela tiden. Bananflugorna lever i ungefär 30 dagar och trivs i temperaturer kring 29 grader.

Men att bli av med bananflugorna är faktiskt inte särskilt svårt.

I förra veckan lade Vardagspuls ut en snabbfråga där vi undrade hur du blir av med bananflugorna. 79 procent av er läsare använder sig av det klassiska husmorsknepet som går ut på att ställa fram en skål med honung, vinäger och diskmedel. (Använd 1 del vinäger, ½ del honung och ett par droppar diskmedel enligt Leva och Bo).

Andra svarade att de stoppar in all frukt i kylskåpet, slänger krukväxter och ställer fram ett glas med en söt dryck för att locka dit flugorna.

Andra knep för att bli av med bananflugor

  1. Ställ frukten i kylen. Om du ändå vill ha ett fruktfat framme se till att frukten är färsk. Då hittar fluglarverna ingen föda.
  2. Släng hushållssopor minst en gång om dagen.
  3. Ställ undan läskflaskor och vinflaskor som är öppnade.
  4. Rengör köket och torka bort fläckar och matspill från bänkar och bord.
  5. Sänk inomhustemperaturen. Då letar sig bananflugorna ut.
  6. Checka av dina krukväxter. Bananflugorna tycker nämligen om vissa sorter. Kanske kan du ställa ut ett par stycken på balkongen eller altanen? Testa att lägga ett lagerblad i krukväxten.
  7. Fyll en petflaska med läsk eller koncentrerad saft så att flugorna dras dit.
  8. Stäng locket och skaka flaskan tills flugorna drunknar. Upprepa.

Källa: Leva och bo