Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Minijulbord Bild: Johnér

Så fixar du snabbt ett mini-julbord med enkel julmat

För dig som vill att det ska gå snabbt

Det är inte alla som tycker att själva njutningen består av att julbaka och laga julmat. Här är alla recepten du behöver för ett julbord som blir klart i ett nafs.

Publicerad 2016-12-07 | Vardagspuls

Köp färdig julskinka

Nej, du behöver inte griljera julskinkan själv. Köp färdigskivad julskinka, dekorera på ett fat, lägg på mackan, bre på ett lager stark senap och njut.
Vill du griljera din egen julskinka – gör så här

Köp färdig Jansson eller gör mini-varianter

Den hemgjorda frestelsen smakar förmodligen allra bäst men för dig som inte mäktar med att laga den själv finns det frysvarianter som också smakar bra. Vill du göra den själv föreslår vi dessa små varianter.
Recept på Janssons frestelse i portionsformar

Färdiga köttbullar smakar också bra

Att rulla sina egna köttbullar tar tid. Mormor skulle säkert ha gjort det även till mini-julbordet men du föredrar att köpa dem färdiga, eller hur? Vill du ha en vegetarisk variant finns det dussintals sorter att välja på i affären.Vill du trots allt rulla bullarna själv?
Recept hittar du här

Fler färdiglagade rätter

  • Prinskorv är en riktig klassiker. Köp färdiga korvar och servera i en vacker grytform. Vill du att de ska se lite extra trevliga ut? Dela korvarna på mitten. Skär ett kryss på snittytan, cirka 1-2 centimeter djupt. Skinnet drar ihop sig i stekpannan och bildar en fin korvkrona
  • Rödbetssallad på burk. En mycket vanligt förekommande maträtt på det svenska julbordet. Köp den färdig på burk och avnjut på en skinksmörgås eller till köttbullarna.
  • Fram med sillburken! Ingen jul utan silll. 
  • Gravad lax. Köp färdigskivad och lägg på ett vackert fat. Dekorera med dillkvistar, citron eller andra vackra ting. Det kommer att se hemlagat ut. Vi lovar. 

Glöm inte pepparkakorna och Ris à la Maltan.

God jul!