Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Coleslaw med apelsin Bild: Arla köket

Så hanterar du akuta grönsaksbristen

"Sallad kan vara dubbelt så dyrt"

Har du tänkt på att grönsaksdisken ekar tom på affären? Eller att grönsakerna kostar lite mer än vad du är van vid? Det beror på att det är storm, översvämningar och kyligare väder än vanligt i Europa. Här får du tips på vad du kan ha i salladen i stället för de gröna bladen.

Publicerad 2017-02-09 | Agnes Loman

Vi är vana vid att grönsaksdiskarna på affären är proppfulla med alla grönsaker vi kan tänka oss behöva, men inte de senaste veckorna. På grund av det dåliga vädret i Europa är det brist på en del grönsaker.
– Det är framför allt bladgrönsakerna, men också tomat och paprika, säger Kenneth Hellberg som är försäljningschef på grönsakshallen Sorunda.

Sallad är dubbelt så dyrt

För att lösa grönsaksbristen letar man nu efter grönt på andra håll. Grönsakshallen i Sorunda har bland annat kontakt med Island, som odlar sina grönsaker i växthus och är därför självhushållande.
– Det här påverkar så klart priserna, en isbergssallad kan vara upp till 50 procent dyrare, säger Kenneth Hellberg. 

Kan pågå till maj

Tråkigt nog ser det inte heller ut som att vi kommer få se välfyllda grönsaksdiskar igen på ett bra tag. Inte förrän det blir grönsakssäsong i Holland, den brukar börja i maj.
– Nu är det sol och rätt varmt i Spanien, men fortsatt väldigt blött och det gör att man inte kan köra ut på åkrarna, säger Kenneth Hellberg.
Hans råd är att handla säsongsvaror som kål och rotsaker i stället.
– Frukten är heller inte påverkad så det kan man äta hur mycket som helst av!

Strunta inte i salladen

Självklart betyder inte det här att du ska strunta i att servera sallad till middagen! Vardagspuls dietist Jeanette Steijer tipsar här om en god och nyttig sallad du kan ha stående i kylskåpet i flera dagar. Det är ingen brist på vare sig kål eller rotsaker och de kan vara ett perfekt komplement till den klassiska grönsalladen. Här kommer några andra recept på härligt krispiga sallader du kan testa hemma!

Coleslaw med apelsin, passa på att frossa i kål! Här med extra c-vitamin i form av apelsin.
Här hittar du receptet

Crudité med linsröra, tunt skivade grönsaker serverade med linsröra smaksatt med vitlök och sambal oelek.

Strimlad sallad, i denna färggranna sallad är det både morötter och palsternackor. Du kan byta ut ruccolan mot grönkål eller annan kålsort.

Här hittar du receptet

Apelsinsallad med fiberkick, avsluta middagen med att bjuda på en fruktsallad. Funkar även utmärkt som frukost eller mellanmål!