Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ylva Bergqvist är aktuell med kokboken Vego på 30 minuter Bild: Daniel Ohlsson

Så lagar du vegetarisk mat på 30 minuter

Ylva Bergqvist: Satsa på grönsaker som är i säsong

Funderar du på att börja äta mer vegetariskt? Då har du kommit rätt. Här tipsar matkreatören Ylva Bergqvist om hur du lagar god vegetarisk mat – på nolltid. Dessutom får du ett smarrigt recept på halloumispett och blomkålstabbouleh med pistagenötter.

Publicerad 2018-01-31 | Senast ändrad 2018-08-17 | Vardagspuls

Kocken och matkreatören Ylva Bergqvist är aktuell med boken ”Vego på 30 minuter: 100 recept för en grönare vardag”. Hon är själv inte vegetarian men försöker att äta så mycket vegetariskt som möjligt i veckorna, främst av miljömässiga skäl.

Varför bestämde du dig för att skriva en vegetarisk kokbok?
– Allt fler vill äta vegetariskt nuförtiden. Jag ville göra en kokbok med vardagsrecept som inte är så svåra och komplicerade och som kan ge inspiration till ett grönare ätande, oavsett om det handlar om en köttfri dag i veckan eller flera. Vegetariskt är så mycket mer än sallader. Det kan handla om allt från pizza och bönburgare till kikärtsbollar. Jag vill att människor ska känna igen recepten fast de är vegetariska.

Många är oroliga för att de inte ska få i sig tillräckligt med protein och järn om de skär ner på sitt köttintag. Nämn några bra proteinkällor som du tycker om.
– Om man kan tänka sig att äta mejeriprodukter och ägg så är ju dessa väldigt bra källor till protein. Annars är nötter, bönor och andra baljväxter som till exempel linser bra. Dessa kan man göra väldigt goda röror av till exempel. Upplever man att man inte blir mätt kan man alltid äta lite yoghurt eller nötter till efterrätt eller satsa på en proteinberikad pasta till huvudrätten.

Har du några tips till den som vill börja äta mer vegetariskt men har svårt att skära ner på köttet?
– I stället för att äta 150 gram kött kan du nöja dig med en bit på 100 gram. Bestäm en dag i veckan som är helt köttfri och laga en maträtt som du känner dig bekväm med att laga. Mycket handlar om att bestämma sig och sätta upp regler. Kanske kan en vegetarisk soppa varje torsdag eller en vegetarisk lasagne varje måndag vara något?

Hur får man till en riktigt god och snabblagad vegetarisk maträtt?
– Satsa på grönsaker som är i säsong eftersom dessa smakar som allra bäst då. Salta, peppra och använd kryddor som till exempel vitlök, chili, miso, ingefära eller örtkryddor.

Vilka vegetariska ingredienser har du alltid hemma?
– Torkade gröna och röda linser som går utmärkt att slänga ner i en bolognese, soppa eller gryta och som ger bra med proteiner och tuggmotstånd. Jag brukar också ha bönor på burk eftersom dessa går bra att mixa till röror och ha i sallader.

Recept: Halloumispett och blomkålstabbouleh med pistagenötter

Receptet kommer från boken Vego på 30 minuter av Ylva Bergqvist.

Du behöver:

4 PORTIONER
220 g halloumi olivolja till stekning salt och svartpeppar
200 g gemsallad eller gröna salladsblad

BLOMKÅLSTABBOULEH
1 blomkålshuvud, ca 600 g

2 msk färskpressad citronsaft
4 msk mild olivolja

2 tomater

1 kruka basilika eller mynta
1 knippe persilja

75 g skalade pistagenötter

2 salladslökar

TOMATSÅS
2 tomater
2 dl crème fraiche eller yoghurt (10%)
1⁄2 tsk sambal oelek

1 tsk malen spiskummin salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Ta bort de gröna bladen från blomkålen. Mixa resten i en matberedare eller riv grovt på ett rivjärn. Blanda citron och olivolja och häll över. Krydda med salt och peppar.

  2. Dela tomaterna till tomatsåsen och stek dem med snittytan nedåt
i olja på hög värme i en stekpanna, tills de har blivit lite svarta och mjuknat. Låt svalna något och riv dem sedan grovt. Blanda med crème fraiche eller yoghurt och sambal oelek till en sås. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.

  3. Skär bort det hårda fästet på tomaterna till tabboulehn och finhacka dem. Hacka kryddörterna och pistagenötterna grovt och strimla salladslöken. Blanda med blomkålen.

  4. Dra isär salladsbladen.
  5. Skär halloumin i stavar och trä upp på spett. Se till att spetten inte
är för långa utan får plats i stekpannan. Du kan också trä upp osten på spett när den är stekt. Stek spetten i olja i ca 5 minuter tills de fått fin färg.

  6. Lägg salladsbladen på ett fat, lägg på tabbouleh och halloumispetten. Servera med tomatsåsen.

Vego på 30 minuter ges ut på Bonnier Fakta.