Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Ostbricka Bild: Johnér

Så lyckas du med ostbrickan

5 smarta tips

Komponera smaker, arrangera rätt, välja passande tilltugg och drycker – och inte minst viktigt att ta fram osten i tid. Här är tipsen som hjälper dig att göra en perfekt ostbricka!

Publicerad 2016-03-16 | Senast ändrad 2018-05-18 | Vardagspuls


1. Ta fram i tid

Osten ska helst stå 3–4 timmar i rumstemperatur innan den ska ätas. Detta för att smak och konsistens ska komma till sin rätt. Men lägg inte upp osten för tidigt utan att skydda den.

2. Komponera smaker

Kombinera starka och milda ostar, hårdostar och mögelostar på ostbrickan. Om du enbart serverar ost och vin ska du räkna med cirka 200–300 gram ost totalt per person. Om ostarna ligger på ett plant fat är de lättare att skära.

3. Arrangera rätt

Arrangera gärna ostarna i smakordning med de mildaste först och avsluta med de starkare. Låt varje ostsort få en egen kniv.

4. Trevliga tilltugg

Tänk på att tilltuggen ska vara ett komplement, de ska med andra ord inte konkurrera med ostens smak. Neutrala kex, milda frukter, grönsaker eller en bit nybakat bröd, tunnbröd eller franskbröd med frasig skorpa är några exempel.

7 skäl till att du är småhungrig hela tiden 

5. Ost + vin = sant

Till syrliga ostar, t.ex. Chevré passar friska viner gjorda på sauvignon-blanc-druvan. Medelstarka hårdostar passar med röda och vita fatlagrade viner. Starka och salta ostar som blåmögelost och vällagrad hårdost går väl ihop med ett glas portvin.