Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Kaffe med mjölk Bild: Mostphotos

Så påverkar valet av mjölk smaken på ditt kaffe

Vilken sort föredrar du?

Mjölk till kaffet – spelar det egentligen någon roll vilken man väljer?
Absolut! menar baristan Alexander Ruas. Här beskriver han de olika mjölksorternas smaker – och till vilket kaffe de passar bäst.

Publicerad 2015-10-20 | Senast ändrad 2017-04-06 | Vardagspuls

Standardmjölk

Harmonisk och bärig smak. En mångsidig mjölk som är extra god till cappuccino men som även går bra till bryggkaffe. Smakar toppen till ett mustigt kaffe från Indonesien eller ett mer balanserat kaffe från Brasilien.

Mellanmjölk

Balanserad och tillgänglig smak. Mjölk som ger balans till alla kaffesorter. Ypperlig till cappuccino gjord på sött och balanserat kaffe från Latinamerika.

Lättmjölk

Frisk och finstämd smak. Är utsökt gott till en elegant kopp krispigt filterkaffe från östra Afrika där den delikata munkänslan matchar kaffet på ett framgångsrikt sätt.

Lattemjölk

Lyxig och elegant smak. Erbjuder de bästa förutsättningarna för att skapa en mjuk och silkeslen munkänsla och följsamt skum. Perfekt när presentationen skall bli något extra.

Varma och kalla kaffedrinkar

Kardemummakaffe

Ett kryddigt och gott kaffe med smak av kardemumma. Värmande och välsmakande efter en dag i skidbacken!

Här hittar du receptet på kardemummakaffe 

Kaffedrink med vaniljkaramell

En ljuvligt god mjölkdrink med smak av kaffe och karamell. Uppiggande och gott!

Klicka här för att komma till receptet

Chokladkaffe med kanel

Mochaccino är kaffe latte med choklad i! Här är det också tillsatt kanel som ger en god och kryddig smak, funkar lika bra med kardemumma!

Här hittar du receptet