Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Sallad på grillad flankstek med picklade tomater och parmesandressing

Publicerad 2015-04-02 | Christian Hellberg

Ingredienser:

1 broccoli

100 g haricots vertes

150 g cocktailtomater, blandade färger

360 g flankstek

½ dl ättika

1 dl socker

1½ dl vatten

1 dl majonnäs

100 g parmesanost, fint riven

2 skivor levainbröd

2 kvistar backtimjan

1 vitlökklyfta, krossad

200 g salladsblad, valfria

2 morötter, hyvlad

1 fänkål, hyvlad

1 msk sherryvinäger

2 msk olivolja

Rapsolja

Smör

Chiliflakes

Svartpeppar

Salt

Gör så här

 1. Skär broccolin i mindre bitar, vänd runt i rapsolja och salt. Grilla broccolin i ugnen.
 2. Koka haricots verts i rejält saltat vatten hastigt och häll sedan av kokvattnet.
 3. Kyl den färdigkokta haricots vertsen i isvatten för att den ska bli krispig.
 4. Dela tomaterna och lägg på en ugnsplåt, spraya eller häll över olivolja, addera salt och låt sedan torka i ugn 90 grader i cirka en timme.
 5. Krydda flanksteken med salt, svartpeppar, chiliflakes och gnid in med rapsolja, grilla på direkt värme och flytta sedan över till indirekt värme och låt gå klart till cirka 54 graders innertemperatur. 
 6. Låt köttet vila och skiva det tunt innan servering.
 7. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp till en lag och låt den sedan svalna. Lägg i de torkade tomaterna i lagen och låt dem ligga i minst två timmar.
 8. Blanda majonnäs och parmesanost, smaka av med svartpeppar i en separat skål.
 9. Skär bort kanterna och plocka levainbröd i mindre bitar. Stek brödet i rejält med smör, tillsätt salt, timjankvistar och krossad vitlök under stekningen.
 10. Blanda broccolin, haricots verts och de färdiga tomaterna. Toppa blandningen med flankstek och det stekta brödet i en serveringsskål.
 11. Blanda salladsbladen med de hyvlade grönsakerna. Blanda till en vinägrett på olivolja, sherryvinäger och salt. Vänd salladen och de hyvlade grönsakerna i vinägretten. Servera på sidan om.