Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Semmelspecial Bild: Arla Köket

Semlor för alla smaker

7 semmelrecept till Fettisdagen

Semlan är traditionellt sett en bulle av ljust vetebröd, med söt fyllning av grädde och mandelmassa. Numera finns en uppsjö av härliga varianter på semlan. Välj och vraka bland alla våra härliga recept – vad sägs till exempel om semmeltårta, muffinssemla och chokladsemla?

Publicerad 2016-02-03 | Vardagspuls

Ordet semla betydde från början endast den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Skåne och i de svenskspråkiga delarna av Finland kallas semla för fastlagsbulle. En semla är i Finland, mer som betydelsen var från början, den ljusa vetebullen eller mer som vår svenska småfranska eller fralla.

När äts semlor?

Semlan åts från början enbart på fettisdagen, även kallad semmeldagen, under fastan, före påsk. Senare, när vi i Sverige inte längre brydde oss om att fasta före påsk, blev det tradition att äta semla varje tisdag under fastans sju veckor. I dag har många börjat tjuvstarta ännu tidigare och bageritillverkade semlor börjar säljas redan efter jul (ibland till och med före jul) och finns tillgängliga varje dag fram till påsk.

Här hittar du recept på semlor i olika tappning:

Klassika semlor med smak av kardemumma

Extra, höga och luftiga klassiska semlor med underbar smak av kardemumma.
Gör så här

Semmelwrap

En klassisk semla i smaken men helt annorlunda i utformningen.
Gör så här

Chokladsemlor

En kul och annorlunda semla för dig som älskar choklad.
Gör så här

Semmeltårta

Inte sugen på att göra flera semlor? Gör en stor istället!
Gör så här

Glutenfria semlor

En klassisk semla med smak av kardemumma – men helt glutenfri.
Gör så här

Snabba semlor

Den här annorlunda varianten på semla gör du på kmindre än tio minuter.
Gör så här

Semmelsmoothie

Vågar du testa denna variant på semla?
Gör så här 

Ännu fler semlor: