Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Siri Barje: Det här är den ultimata singelmaten Bild: Bonnier Fakta

”Det här är den ultimata singelmaten!”

Kocken Siri Barje om snabb, god mat för singlar

Hon tycker att vi krånglar till det här med mat. Nu vill Siri Barje inspirera till god mat som är anpassad till verkligheten – och singelhushållet.

Publicerad 2016-10-20 | Senast ändrad 2018-07-03 | Vardagspuls

Ensamhushåll är i dag den vanligaste boendeformen i Sverige. För den som bor själv kan det vara särskilt svårt att planera middagar och matinköp. Det kanske inte alltid finns små förpackningar, färskvarorna har för kort datum och kanske mest avgörande: du måste göra allt själv. Det kan behövas genvägar. Men vissa sådana är bättre än andra.

Siri Barje är kock, utbildad vid Grythyttan och känd från tv. Hon älskar mat och drar sig inte för att slå en hemmagjord majonnäs på en vanlig vardag. Samtidigt tycker hon att vi krånglar till maten för mycket nu för tiden vilket skapar onödig ångest. Hon brinner för att ta ner maten på jorden igen och göra den till en rolig del av vardagen.

– Jag tror inte på regler som att allt måste vara hemlagat. Ibland hinner man inte, ibland orkar man inte. Jag bakar aldrig bröd till exempel, jag köper bröd. Det är för jobbigt att baka. Ibland köper jag halvfabrikat, det finns bra sådana. Jag tror att många skulle må bra av att ta ner maten till en lugnare nivå, säger Siri Barje.

Soppa – den ultimata singelmaten

Hon har förståelse för att det kan vara svårare att få till hållbara matrutiner i ett singelhushåll. Men Siri Barje älskar att laga mat till sig själv – för då får hon bestämma helt själv.

– Jag äter ofta konstiga saker när jag är ensam hemma. Potatismos med massor av smör och vitlök med stekt spenat till. Och så äter jag bara det. Jättegott!

Men när hon bjuder på mathemma är det något annat som gäller – som också råkar vara den ultimata singelmaten, enligt Siri – soppa! Och helst då den här broccolisoppan toppad med chili och cheddar.

– Jag gör nästan alltid soppa när jag bjuder hem folk. Det är enkelt, allt i en kastrull. Och så ställer jag fram en massa olika toppings och tillbehör så det känns festligt: gott bröd, goda ostar, örter, sesamfrön, gräslök, oljor. Alla dippar och doppar och toppar och har det bra.

Enligt Siri Barje är soppa också den ultimata maten för singelhushållet. Det är billigt, lättalagat, lättdiskat och perfekt att göra riktigt mycket av och frysa in. Dessutom är det ett smart sätt att använda det man råkar ha över i grönsakslådan.

Snabbnudlar en favorit

Snabbnudlar är annars en något otippad vardagsfavorit för tv-kocken. Hon brukar piffa till nudlarna med något extra: lite soja, lite chilisås, sesamfrön, örtsalt, finhyvlad morot, hackad salladslök eller ett löskokt ägg på toppen. En god, mättande måltid som bara tar några minuter att laga.

– Superfruits, juicedieter och cleansing – att vi ska äta supernyttigt hela tiden bidrar till stressen kring mat. Man kan inte leva rätt och göra allt själv hela tiden. Ingen är en supermänniska. Mat ska få dig att må bra, inte ha dåligt samvete. Ät normalt, drick en grön juice ibland, spring eller promenera ibland – det räcker, säger Siri Barje.

Vill du ha mer matinspiration? Följ Siri Barjes Instagram-konto!

Receptet är lånat från Siri Barjes bok Ett stekt ägg är också middag (2016, Bonnier Fakta)

5 mattips för singelhushållet

1. Laga alltid hela receptet och spara i matlådor eller i frysen. Onödigt att handla och dra igång spisen utan att laga lite extra till resten av veckan.

2. Lär dig laga din favoriträtt! Vad brukar du alltid beställa på restaurang? Bjud dig själv på en fantastisk måltid någong gång ibland. Men gör det när du orkar – att laga mat ska kännas kul.

3. Köp en billig margherita på din lokala pizzeria. Sedan toppar du den hemma med det du har, till exempel ruccola, oliver, solrosfrön eller hyvlad parmesan. Godare, billigare, roligare.

4. Laga soppa! Det perfekta storkoket. Särskilt när du bjuder hem folk. Ställ fram den stora kastrulen och massor av topping och tillbehör för en festlig känsla.

5. Ta ner maten på en rimlig nivå. Gör inte mer än du orkar. Har du slut på energi kan halvfabrikat vara din vän. Eller laga något jättenkelt – ett stekt ägg är jättegott!