Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Skreitorsk med spetskål och kålrabbi

4 portioner

Gästkock Lina Ahlin, vinnare av Karin Franssons mentorspris 2016, lagar skreitorsk med goda tillbehör som spetskål, spenatkräm och kålrabbi.

Publicerad 2016-02-22 | Lina Ahlin

Ingredienser:

Skreitorsk i saltlag

600 g ryggbitar av skrei (eller annan vit fisk)

10 procentig saltlag (100 g salt utblandat i 1 liter vatten)

honung

Spetskål

1 spetskålhuvud

lite olja och smör till stekning

salt

eventuellt en skvätt vitt vin eller öl

50 g smör

Kålrabbi

1 dl ättika 12 %

2 dl socker

3 dl vatten

1 kålrabbi

Spenatkräm

5 dl vatten

en nypa salt

400 g fryst bladspenat

100 g smör

50 g havssallad (eller annan grön ätbar alg)

saften från ½ citron

1 krm riven muskotnöt

Sås

1 citron

1 msk smör- & rapsolja

100 g smör


 

Gör så här

 1. Skreitorsk i saltlag: Sätt ugnen på 180 grader. Lägg torsken i saltlagen i 30 minuter och låt den sedan torka på papper.
 2. Skär torsken i portionsbitar och pensla varje bit med lite honung.
 3. Värm en stekpanna och halstra/stek snabbt utan smör till fin yta.
 4. Lägg fisken i en ugnsfast form och värm i ugnen cirka 5 minuter. Mät med digital termometer – när innertemperaturen är 38 grader är torsken perfekt.
 5. Spetskål: Skär spetskålen i åtta delar och stek den gyllene på båda sidor i en panna med lite olja och smör. Salta. Om du har en skvätt öl eller vitt vin är det gott att hälla i pannan.
 6. Tillsätt smör och lägg på ett lock lite på glänt. Låt spetskålen kokas mjuk. Vätskan som spetskålen kokar i kommer sedan att användas till en god sås.
 7. Kålrabbi: Koka en lag (så kallad 1-2-3-lag) av sockret, ättikan och vattnet. Skala och skiva kålrabbin tunt och lägg i lagen. Låt svalna.
 8. Spenatkräm: Koka upp vatten och salt. Lägg ner den frysta spenaten och låt koka 30 sekunder. Häll av i sil. Kyl sedan i kallt vatten. När spenaten är kall häller du av den i silen igen och pressar ur allt vatten.
 9. Skira smöret, det vill säga smält smöret långsamt på svag värme utan att röra om. Mixa spenat, alger och smör till en slät kräm. Kanske får du tillsätta någon matsked vatten. Smaka av med salt, citronsaft och riven muskotnöt.
 10. Sås: Dela citronen på hälften, lägg i en varm panna och stek gyllene i smör- & rapsolja. Bryn smöret i en annan panna och pressa i saften från den grillade citronen. Sila även ner vätskan från spetskålen. Smaka av med lite salt till en god sås.
 11. Servering: Värm försiktigt spenatkrämen. Lägg en sked med kräm i botten på varje tallrik. Lägg torsken på krämen och spetskålen intill. Lägg kålrabbin runtom på tallriken. Skeda över vinägretten, ät och njut!