Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
ost ostbricka fredagsmys Bild: Johnér Bildbyrå

Smart och gott till fredagsmyset

Listan med nyttiga snacks

Skippa alla tomma kalorier och fredagsmys med gott samvete istället! Här är tips på snacks och tilltugg som både är grymt goda och nyttiga.

Publicerad 2016-03-31 | Senast ändrad 2017-10-16 | Vardagspuls

Det finns många goda alternativ för dig som vill unna dig något gott men som ändå vill äta hälsosamt. Här är en lista på nyttiga alternativ till fredagsmyset, mellanmålet eller när sötsuget faller på.

Grönsaksstavar med dipp

Visste du att snackssuget kan bero på en inlärd vana av att vi vill tugga på något? En bra idé är därför att förbereda morötter, selleri eller gurka i stavar som du kan ha i kylen. Då finns det alltid något nyttigt att tugga på när andan faller in. En annan god grönsak till snackset är tomater i praktisk munsbits-storlek. Små plommontomater är toppen som TV-godis! En dipp med gräddfil, hackade oliver och riven ost passar perfekt till grönsaksstavar eller andra snacks.

Smakrika ostar

Ett lyxigt och gott alternativ till fredagsmyset är en ostbricka. Kalcium, som det finns rikligt av i ost, kan dessutom bidra till att minska fettupptaget i tarmen. Välj gärna mer av de smakrika, hårda ostarna och lite färre av de mjuka varianterna som brie, camembert och mozzarella – då nöjer du oftast med en vanlig mängd.

Så fixar du en perfekt ostbricka

Mörk choklad

Kakao är det mest antioxidantrika livsmedel vi känner till. Riktigt mörk choklad innehåller massor av antioxidanter och är därmed nyttigt! Om du väljer choklad med en kakaohalt på 70–90 procent så får du inte bara i dig många nyttiga ämnen utan du nöjer dig också ofta med ett par bitar.

Recept: Mörk choklad med kola och muscovado

Nötter och rostade solroskärnor

Om du väljer torrostade eller naturliga varianter är nötter ett utmärkt fredagssnacks. Solroskärnor är också ett gott och nyttigt snack som finns både som naturella och rostade. De passar också utmärkt som smakhöjare till sallader, i bröd och på många maträtter. 

>Bästa maten för dig som är gravid

Torkad frukt

Torkad mango, aprikoser och fikon går att köpa i vanliga affärer och är helt naturliga. Mullbär, goiji och physalis är några mer exotiska varianter, ofta kallade superfruits för sitt höga innehåll av antioxidanter. Se däremot upp med naturgodis i sockerlag och torkad frukt doppad i yoghurt som innehåller mycket socker.

Oliver och kikärtor

Oliver innehåller massor med nyttiga fetter och E-vitamin. Välj mellan stora gröna varianter och kalamati. Men undvik många av de svarta oliver som säljs på burk – ofta är de billiga, gröna oliver som färgats.
Kikärtor är också ett utmärkt snacks med högt proteininnehåll. Rostade kikärtor kryddade med chiliflakes eller cayennepeppar blir en riktig smakexplosion i munnen! Ett annat recept väl värt att prova är: Varma kikärtor med spiskummin.

Källa: Arla.se och Gi-boxen