Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Äta ensam ikväll? Så gör du singelmiddagen till en fest! Bild: Arla Köket

Äta ensam ikväll? Så gör du singelmiddagen till en fest!

Tips och recept för smart singelmat

Tycker du att det är trist att laga mat bara för en? Blir det ofta mackmiddag eller inte så nyttig hämtmat? Här får du smarta tips och smarriga recept på god och prisvärd singelmat!

Publicerad 2018-02-21 | Vardagspuls

Sverige är en av de länder i världen som har flest ensamhushåll, nära 40 procent av alla hushåll i dag består av endast en person.

Om du tillhör singelskaran så vet du att det inte är speciellt enkelt att planera matinköp och laga god och prisvärd mat för en. De flesta recept är anpassade för fler än en portion, mataffären vimlar av storpack och det är svårt att hinna äta upp färskvaror innan de blir dåliga.

Som singel är det därför lätt att det blir mycket hämtmat, halvfabrikat och mackmiddagar. Inget av det är speciellt bra i längden – varken för hälsan, humöret eller ekonomin.

Men det finns faktiskt en hel del tips och tricks som gör singelmatlagningen lite roligare. Här har vi samlat ihop några av genvägarna till roligare ensammiddagar – och du får också en rad goda och prisvärda recept att utöka din repertoar med. Smaklig spis!

8 smarta tips för singelhushållet

  1. När du väl lagar mat – gör en rejäl sats och frys in resterna i portionsförpackningar så har du middagar eller matlådor för flera dagar.

  2. Köp mer än du behöver. Vissa livsmedel, till exempel parmesan, är ofta billigare att köpa i stora bitar. Köp en rejäl bit ost, dela i småbitar och lägg en i kylen och resten i frysen.

  3. Överbliven kokt potatis kan du använda nästa dag. Gör till exempel stekt potatis, pytt i panna, tortilla eller omelett.  Blir det mos över kan du göra potatisplättar nästa dag.

  4. Överblivet ris kan du frysa in i en burk. När du fått tillräckligt i burken tar du fram den och gör fried rice med grönsaker eller en kryddig och god korv.

  5. Grönsallad, gurka och tomater blir snabbt dåliga i kylen och kan vara svårt att hinna äta upp. Satsa hellre på råkost som morötter, vitkål och rödkål – det har betydligt bättre hållbarhet.

  6. När du lagar en färsrätt eller gör hamburgare, köp en lite större mängd färs och laga upp allting på en gång. Det du inte äter samma dag är enkelt att frysa.

  7. Ha alltid gott bröd i frysen. Se till att ha frallor, pitabröd eller naanbröd i frysen som du kan ta fram ett och ett och tina när det behövs, då har du alltid ett gott och färskt tillbehör till en gryta eller soppa.

  8. Se till att alltid ha portionsförpackningar av en god, hemlagad tomatsås i frysen. Den kan du sedan använda för att svänga ihop till exempel en snabb köttfärssås, linsgryta eller lasagne, eller använda som tillbehör till en bit kött eller fisk

Marockansk kycklinggryta med grönsaksyoghurt

Kycklinggryta som går snabbt att laga och är enkel att frysa. Har du flatbröd eller pitabröd i frysen kan du enkelt ta fram ett och tina när det är dags att äta.

Gulashsoppa

Mustig och värmande köttsoppa som passar utmärkt att frysa in i portionsförpackningar. Gott med en bit bröd till.

Auberginegryta med fänkål och rostade kikärter

Smakrik och vacker vegetarisk gryta som blir god med kokt råris till. De rostade kikärtorna håller sig fräscha ett tag, men om du inte vill laga en hel burk kan du rosta hälften och frysa resten av kikärtorna.

Indisk linssoppa

Snabblagad middag som du gör med hjälp av Keldas färdiga tomatsoppa, goda indiska kryddor och linser.

Chili con carne

Perfekt gryta att ha i frysen och ta fram när inspirationen tryter. Piffa till med lite färsk sallad och en klick crème fraiche, och ät med en bit bröd till.

Kycklinggryta

Snabblagad och enkel kycklinggryta som du kan äta med potatis eller ris. Smula över fetaost lagom till servering för att höga smakerna ännu lite mer.

Gryta med rödbetor och gula ärtor

 

Färgglad och vacker vegetarisk gryta med proteinrika gula ärtor.  Kokta gula ärtor går dessutom utmärkt att frysa, så du kan med fördel blötlägga lite extra när du ändå är igång.

Skärgårdssoppa med räkor och purjolök

Med ett paket räkor i frysen kan du förgylla den enklaste middagen. Ta fram och tina ett par stycken för att ge den här busenkla soppan ett lyxigt lyft.