Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Dietisten Sofia Antonsson tipsar om lite nyttigare fika i Vardagspuls den 15 december.

Dietisten tipsar om nyttigare fika - fyra recept

Sofia Antonsson tipsar om sina favoriter

På jakt efter ett lite nyttigare vardagsfika? Här tipsar dietisten Sofia Antonsson om sina favoriter.

Publicerad 2015-12-15 | Vardagspuls

Ingredienser:

4 medelstora zucchinis

5 salladslökar

250 g fetaost

1 knippe persilja

1 knippe mynta

1 msk torka mynta

1 tsk paprikapulver

2 dl vetemjöl

3 ägg

3 lime

2 msk olivolja

salt och peppar

Gör såhär:

 1. Riv zucchinin grovt och bred ut den på en handduk i 20 minuter för att överskottsvätskan ska dras ur.
 2. Hacka salladslöken fint, lägg i en bunke och smula över fetaosten. Hacka persiljan och myntan och lägg i tillsammans med den torkade myntan och paprikapulvret.
 3. Tillsätt mjölet, salta och peppra ordentligt och rör runt. Rör ner äggen ett i taget och blanda ordentligt. Tillsätt till slut zucchinin. Smeten kommer att bli klumpig.
 4. Värm en stor stekpanna, häll i lite olja och klicka i smeten (en rågad matsked brukar vara lagom). Platta till smeten lite och stek cirka två minuter på varje sida tills plättarna blivit gyllenbruna. Lägg de färdiga plättarna på ett fat.
 5. Tvätta limefrukterna noga och skär dem i klyftor. Dekorera fatet med klyftorna och pressa lite limesaft över plättarna till servering.

Ingredienser:

150 g nötter och/eller torkad frukt, t ex hasselnötter, aprikoser och fikon

200 g mörk choklad eller mjölkchoklad

Gör såhär:

 1. Hacka nötterna väldigt grovt. Klipp torkad frukt i bitar.
 2. Smält chokladen försiktigt i omgångar i mikron eller över vattenbad.
 3. Bred ut chokladen på en plåt eller bricka klädd med bakplåtspapper.
 4. Strö över nötter och torkad frukt och låt stelna i kylen.

Ingredienser:

1/2 dl jordnötssmör

2 msk sirap

1 tsk vaniljpulver

1 kryddmått kanel

1 dl havregryn OBS! ej fiberberikade

1 dl kokosflingor

1 msk linfrön

Jordnötsbollar

 1. Blanda jordnötssmör, sirap, vaniljpulver och kanel.
 2. Blanda i resten av ingredienserna.
 3. Rulla till bollar i önskad storlek.

Tips på ett supersnabbt fika

Bananglass med jordnötssmör

1. Frys in en banan i centimetertjocka bitar.

2. Mixa de frysta bananbitarna.

3. Mixa ner två rågade teskedar jordnötsmör, två teskedar kakao och två matskedar vatten (eller mer om det behövs för konsistensen). Klart!