Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Glutenfria pannkakor Bild: Arla köket

Sofia Antonssons glutenfria veckomeny

Recept som är snälla mot magen

Gott och glutenfritt är ledorden när dietist Sofia Antonsson väljer veckomeny! Här är recept på allt från broccolipaj och vegobiffar till pannkakor och laxpasta – alla utan gluten. Du får även tips på hur du snabbt och superenkelt kan IBS-anpassa rätterna.

Publicerad 2016-05-04 | Senast ändrad 2017-05-15 | Sofia Antonsson

Måndag: Quinoabiffar med citrongräsröra

Saftiga quinoabiffar, mjuka inuti och frasiga utanpå och helt perfekta tillsammans med den här röran på cottage cheese. 
Läs receptet här

Tisdag: Laxpasta med lime

En snabb och god vardagsfavorit med krämig sås som för lite sötma från honung och syra från lime, perfekta smakkompisar till lax! Servera med glutenfri pasta.
Här hittar du receptet

Onsdag: Broccolipaj med ädelost

Klassiska smaker i fyllningen och pajdeg som är naturligt glutenfri och gjord på bovetemjöl.
Här hittar du receptet

Torsdag: glutenfria pannkakor

Testa det här receptet på glutenfria pannkakor som blir både tunniga och frasiga. Goda med till exempel passionsfrukt och yoghurt.
Här hittar du receptet

Fredag: citronkyckling med oliver

Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor. 
Här hittar du receptet

Efterrättslyx: chokladkaka med kokos

Glutenfri kladdkaka med kokos istället för ströbröd. Servera med en klick vispad grädde – mums!
Här hittar du receptet

I två recept ingår buljong. Tänk på att kontrollera att den buljong du väljer är glutenfri.

Så gör du recepten IBS-vänliga

Om du har IBS kan du enkelt anpassa recepten så de passar din kost. I receptet på vegobiffar väljer du den gröna delen av purjolöken och byter ut betorna mot morötter och palsternacka. I citronkycklingen tar du bort vitlöken eller väljer 1 tsk vitlöksolja eller 1 tsk torkad ramslök. I de recept som innehåller mjölkbaserade mejeriprodukter väljer du laktosfria alternativ.